Visum til Thailand

Er du i tvivl om hvilket visum du skal bruge til din rejse til Thailand eller om du kan klare dig uden, så læs videre her. Hvilket visum man skal søge  afhænger helt af rejsens formål og længde. For de fleste turister er det slet ikke nødvendigt med et visum, men for rejsende der har tænkt sig at opholde sig længere tid i Thailand er det vigtigt med det rigtige visum. Dit visum afgør hvor længe du kan være i Thailand og hvad du kan foretage dig mens du er der.

Ophold under 30 dage

Visa Exempt

Danmark har, ligesom flere andre lande, en aftale med de Thailandske myndigheder om, at det ikke er nødvendigt at søge visa for turister og rejsende, som opholder sig mindre end 30 dage i Thailand. Det betyder at man som udgangspunkt bare får et stempel i sit pas på indrejse og så igen på udrejsen. Skal man til Thailand på en 14 dages tur er der altså ikke nogen grund til at ansøge om visum.

De 30 dages visum gives kun til rejsende som ankommer med fly, hvis man rejser ind over en landegrænse får man kun 14 dages opholdstilladelse.

Man kan forlænge dette stempel med 7-10 dage på Immigrations Kontoret i Chaengwattana.

Forlader man Thailand og rejser tilbage igen får man automatisk 30 dage mere hvis man kommer tilbage med fly og 14 dage mere hvis man ankommer på landjorden. Hvis du skal bruge mere tid som turist i Thailand end 30 dage kan det være en god ide at få et turistvisum. Hvis man opholder sig ud over den tilladte tid i Thailand (overstay) er det ulovligt og det medfører en bøde på 500 baht (ca 100 kr) pr. dag. Derudover kan man i værste fald, dog meget sjældent, risikere at blive arresteret og eksporteret efter et ophold i immigrations arresten. Det er efter sigende ikke et rart sted at være, så sørg for at have det rigtige visum!

Ophold over 30 dage

Skal du opholde dig i Thailand i mere end 30 dage er det en god ide at få et visum. Hvilket visum du skal bruge afhænger af dit formål i Thailand. Du skal ansøge om visum på en Thailandsk ambassade og kan IKKE søge om visum i Thailand. I Danmark kan du ansøge om visa på den Thailandske ambassade i Hellerup enten ved personligt fremmøde eller ved at sende ansøgning med posten. Du kan downloade ansøgningsformen her: VisumAnsøgningsform.

Ambassadens oplysninger er:

Royal Thai Embassy
Norgesmindevej 18
2900 Hellerup
Tel. +45 39 96 06 80
Fax. +45 39 96 06 80
email. visa@thaiembassy.dk
consular@thaiembassy.dk

Turist Visum

Et turist visum giver dig lov til at opholde dig 60 dage i Thailand, hvorefter du kan forlænge dit ophold med 30 dage på Immigrations Kontoret. Enkelte Thailandske ambassader udsteder såkaldte ‘Multiple Entry’ visum, hvor du kan få 60 dage mere hvis du forlader Thailand og kommer tilbage igen. Det betyder at du så kan få op til 5 måneders ophold i Thailand med et visum. Det er i øjeblikket kun den Thailandske ambassade i Vientienne, Laos, som udsteder disse visum. For alle andre gælder det altså at et turist visum kun gælder i 60 dage plus 30 dage forlængelse.

Du skal bruge følgende ved ansøgningen:

  • Pas
  • Kopi af dit pas
  • Ansøgningsskema
  • Pas foto (4 x 5 cm)
  • Retur Billet (eller bevis på udrejse fra Thailand)
  • 200 kr i afgift

Du kan evt læse mere og få hjælp hos UniqueTravel.dk.