Den store jordomrejse

BangkokSom Gry synger i den populære melodi grandprix sang fra 1983: ”kloden drejer, alting vokser op på ny, mennesker mødes, svæver på en sky”. Det er en rammende beskrivelse at hvordan en jordomrejse, eller rejser generelt, påvirker en. Der er utrolig mange positive ting at tage med fra en jordomrejse. De indtryk man får giver ro i sjælen og giver en et helt nyt perspektiv på livet. Men hvordan skal en jordomrejse arrangeres, her kommer et bud på hvilke destinationer du kan tænke på når du planlægger en jordomrejse.

Afrika

Det afrikanske kontinent er en fantastisk rejsedestination, som byder på mange forskellige oplevelser. Der er den nordvestafrikanske perle Marokko, hvor du med byer som Marrakesh og Casablanca kan få et historisk indblik i Afrika. Ved at tage til Sydafrika har du mulighed for at tage på safari for at se the big five – løven, elefanten, næsehornet og bøflen. Og derfra er det muligt at tage videre til Madagascar og opleve en helt fantastisk ø.

Smalltown USA

USA byder på adskillige storbyer, fra kyst til kyst. New York og Boston på østkysten, Los Angeles og San Fransisco på vestkysten. Bare for at nævne et par stykker. Men USA består ikke kun af metropoler. Hvis man har mod på det kan man virkelig få et indblik i USA ved at lave en roadtrip. Ved at køre på tværs gennem USA kan man virkelig nyde og mærke friheden, og få et indblik i ”smalltown USA”. De små charmerende perler, som er at finde i USA, vil give en et anderledes blik på, der er værd at tage med. Det hele er ikke kun storbyer. Og det er faktisk muligt at finde at finde billig billeje i USA. Det behøver ikke at koste en bondegård at leje bil, for at køre igennem USA. Der er rig mulighed for at gøre det økonomisk og fornuftigt.

Hvis ens rejselyst ikke er mættet, mens man er I USA, er der gode muligheder for at fortsætte ned til Sydamerika og få oplevelser dernede. Start i dag med at drømme om hvor du gerne rejse hen. Kun din fantasi sætter grænser.

Nyd Asiens perle

Asien er et yderst populært rejsemål med mange fantastiske destinationer – Vietnam, Indonesien, Singapore og Thailand bare for at nævne et par stykker. En god base af starte sin rundrejse i Asien er Thailand, for der findes masser af unikke rejser til Thailand og med dets placering er det et godt sted at komme videre. Og Thailand har masser at byde på. Der er Bangkoks pulserende liv, til junglen nordpå i Chiang Mai og de mange lækre små øer med hvide strande. Den nemmeste måde at komme rundt til i Thailand på er ved at tage bussen. Men der findes også en anden måde. Du vil måske finde det en smule skeptisk når du læser lej en bil i Bangkok”, men det giver dig mange muligheder. Du har større fleksibilitet og kan desuden ud til steder, som mange andre ikke tænker på.

Inden du begynder at planlægge dine forskellige rejsedestinationer, så er det vigtigt at huske tegne en rejseforsikring og blive vaccineret inden du tager afsted. Mange glemmer at tage af sted uden en forsikring og det kan blive rigtig dyrt hvis du ender med at blive syg på rejsen. For så skal du selv betale udgifterne til hospitalet.

God rejse – og huske nu det hele.