Ideer til souvenirs du kan tage med hjem til familien fra Bangkok

Din tid i kulturrige Bangkok er ved at komme til en ende, og det er tid til at fylde tasken med souvenirs til familie og venner, der kan fortælle lidt om, hvor fed en tur du har haft.

Her finder du et par klassiske og utraditionelle bud på gaver, du kan tage med hjem.

Hvor skal jeg shoppe souvenirs?

Hvis du kan nå det, så tag ind på Chatuchak Weekend Market og shop løs. Her kommer thaierne selv og handler, så du er sikret en nogenlunde autentisk kvalitet på dine varer. Et andet godt bud er Pratunam Market. Undgå de små turistbutikker på gågaderne.

Thailandsk håndarbejde

Et af de store erhverv i Thailand er kreativt tekstilarbejde. På ethvert gadehjørne kan du finde hjemmelavede tasker, tørklæder og sandaler. Bangkok og resten af Thailand er især kendt for sine silkevarer, der er fremstillet af autentisk thaisilke. Også de håndlavede bambusmåtter er et godt bud på en god gaveidé.

I Bangkok kan du også finde et væld af pudebetræk, askebægere, drømmefangere og keramik, som kan sprede glæde hos de fleste. Hvis du har en madlavningsglad sjæl i familien, må du ikke gå glip af at købe et par thailandske kokkeknive med hjem. Perlemor skeer er også enormt populære blandt thaierne og er en god gaveidé til ham eller hende, der vil gøre noget ekstra ud af sin næste servering.

Hvis du bevæger dig lidt udenfor de traditionelle turistområder og ud blandt de lokale, har du bedre chance for at finde noget helt unikt og hjemmelavet at tage med hjem.

Krydderier og kaffe

Du kan ikke tage til Thailand uden at tage en lille bid af landet med hjem. Bangkok bugner af markeder, hvor du kan få fingrene i de lækreste krydderier og karryblandinger, så din familie kan forsøge at rekreere en skål varm Massaman eller Tom Yum under danske himmelstrøg. 

Sørg for at købe nogle af de færdigblandede karrypastaer med. For enkeltpakkede krydderier er citrongræs, chili, tørret peber, galangal og gurkemeje er must-haves.

Hvis du har en kaffeelsker i familien, må du ikke snyde dem for at prøve nogle af de lokalristede kaffebønner fra Bangkok.

De fleste krydderier i Bangkok og resten af Thailand er pakket med vakuum, så du skal ikke bekymre dig om, at dine souvenirs efterlader et delikat duftspor efter dig i lufthavnen.

Snacks og slik

Hvis nogen verdensdel kan få danskere til at tabe kæben med deres udvalg i snacks, så er det asien. I Thailand kan du blandt andet sætte tænderne i frysetørret fisk og blæksprutte, chips med smag af lasagne eller krabbe, tangslik eller tørret durian-frugt, som er kendt for sin meget ildelugtende smag. Hvis du har et familiemedlem eller en ven, der er tosset med kokos, så snup et glas khanom phing i tasken. De små, bløde kokoskager vil være et sikkert hit.

I Bangkok er der flere traditionelle supermarkeder end i resten af Thailand, så du kan enten købe dine snacks her eller gå i en af de mange 7/11-butikker i landet. De er meget anderledes end den danske udgave, og byder på alt du kan stå og mangle.

Fandt du aldrig den perfekte souvenir til ham i Bangkok, så kan du forsøge dig på denne hjemmeside, hvor du finder mange gaveideer til mænd.