Jul i Bangkok – Her er hvad du skal opleve

Jul i BangkokSkal du holde jul i Bangkok enten alene eller sammen med din familie, så vil du sikkert også gerne vide mere om hvad normen er, hvad man foretager sig og hvordan de selv holder jul i byen. Vi har skrevet denne guide for at hjælpe dig så godt som muligt med at holde den perfekte juleaften i Bangkok.

Udstillinger i ethvert shoppingcenter

December er generelt en af Thailands mest besøgte måneder for turister, de gør derfor ekstra meget ud af byen og for at pynte den op, det vil også sige at stort alle shoppingcentre du går ind i vil være overpyntet med juleglitter og nisser. Tag en tur rundt i de forskellige shoppingcentre med familien og bedøm selv hvilket der har den bedste og mest kreative udstilling.

Julemarkeder

Rundt omkring i byen er der mange forskellige julemarkeder, nogle af markederne har fokus udelukkende på gaver og salg, mens andre har fokus på madoplevelser og andre har fokus på musik og meget mere. De mange julemarkeder er bestemt en oplevelse værd, du kan altså smage på nye ting og få julestemningen helt ind under huden.

Juleaften på hotel

Hvis du bor på hotel selve juleaften, så kan du være sikker på at der vil være et galla-arrangement af en slags, som ofte består det vestlige familier som alle er i Thailand i julen og så holder man jul sammen. Det kan dog hurtigt koste en del at være med til disse arrangementer, men ikke desto mindre, så er der også god mad på menuen, andre mennesker at fejre julen med og en god stemning.

Tag i kirken

Der findes flere kristne og katolske kirker i Bangkok, de fleste af dem har åben juledag, hvor de åbner op for sang og gudstjeneste fuldstændig som vi kender det fra herhjemme. Det er både hyggeligt og du vil møde nye mennesker og hvis du har børn med vil de elske at have nogle af de samme traditioner som hjemme fra Danmark.

Besøg en lokal familie

Hvis du kender til nogen i Bangkok som er thailændere, det kunne være en kollega eller andet, så spørg dem eventuelt om ikke du må holde jul med dem. Thailænderne er et meget åbent folkefærde og er gode til at åbne dørene op for andre og vise dem deres kultur. Husk det værste der kan ske er at du får et afslag. Der findes dog også hjemmesider og apps som kan hjælpe dig med at finde frem til familier som åbner dørene og byder dig indenfor.

Julen er en dejlig tid, men er du i Bangkok for at fejre den så betyder det sikkert også er en stor del af din familie holder jul uden dig i danmark, vores tip til dig er at købe gaver til familien over nettet, på den måde føler de sig ikke overset, se denne guide til julegaveideer 2016.