Læg et budget for din tur til Bangkok

Budget Bangkok

En af de ting som Bangkok er kendt for, er de lave priser, men landet tilbyder også ekstrem luksus hvis du er mere til den slags. Det kan derfor være en god ide at lægge et budget for din tur til Bangkok inden du rejser. Enten for at turen ikke bliver for dyr, eller så du kan blive bevidst om på hvilke områder du helst vil spare eller bruge lidt ekstra. I denne artikel vil vi give dig nogle ideer til hvilke poster du skal have med i dit budget.

Poster til dit budget:

  • Fordelen ved at Bangkok er blevet så populært et rejsemål, er at flyselskaberne efterhånden presser hinanden på priserne. Derfor kan du komme til Bangkok til omkring 3.000 kroner.
  • De skjulte omkostninger på rejsen. Det er ikke alle dine udgifter til turen der er medregnet når du har købt din flybillet. Du skal også huske at betale for din baggage, og afsætte penge til mad og drikkevarer på turen undervejs.
  • Der er enorm stor forskel på hoteller i Bangkok, og med denne post kan I virkelig spare penge ved at booke det rigtige. Et lokalt guesthouse koster omkring 50 kroner per nat, mens en overnatning på et 5-stjernet hotel kan koste omkring 1.500 kroner.
  • Udgifter til mad. Det er altid billigere at spise lokalt, end importeret mad. På denne post kan I også spare virkelig mange penge. En ret i et gadekøkken kan koste 5-7 kroner, mens en treretters menu på en restaurant med internationale retter koster omkring 140 kroner.
  • Ture og entreer. Denne post er meget bestemt af hvad I vælger at se på jeres tur. Ofte kan man forhandle sig til en bedre pris hvis man er en stor gruppe. Det er også billigere at tage med på gruppeture, end med en privat guide.
  • På en ferie kan man komme til at bruge mange penge på transport hvis man gerne vil ud og opleve noget. Mange glemmer dog at afsætte penge til denne post. En busbillet kan koste omkring 2 kroner, mens en taxatur kan koste omkring 25 kroner.
  • Souvenirs og shopping. Bangkok er fyldt med billigt tøj, så husk at afsætte penge i budgettet til at tage noget med hjem.
  • Drikkepenge
  • Kan du ikke leve uden internet, bør du afsætte penge til et simkort.

Sådan lægger du et budget

Det smarteste er at lægge dit budget i et Excel-ark, hvor du skriver alle posterne ind, og til sidst kan regne den samlede pris ud. Fordelen ved at gøre det i Excel, er at du hurtigt og nemt kan rette i posterne, kan tilføje flere og hvis I er flere familier der skal afsted, kan I hurtigt dele det med hinanden. Det er nemt at lære at bruge Excel med et online kursus som det du for eksempel kan finde hos Excel-Guiden.dk. Hvis du er mere til videoundervisning, så findes der også et online Excel videokursus hos NemProgrammering.dk. Du kan se mere her Excel kursus.

Læs mere om budget i Bangkok i denne artikel.