Oplev Bangkok på din vej mod øst

bangkokAsien byder på oplevelser for alle sanserne. Der findes alt fra backpacking i Vietnam, badeferier i Thailand, til jagtrejser i Mongoliet (se huntem.com/da/). Mange flyvninger fra Danmark til asiatiske destinationer mellemlander i Bangkok, og du vil snyde dig selv, hvis ikke du bruger en smule tid her inden din videre rejse. Hvis du har muligheden for det, så kan et par dage i Bangkok helt klart anbefales!

Danske statsborgere behøver ikke at ansøge om visum for indrejse i Thailand, så længe opholdet ikke overstiger 30 dage. Det gør det nemt at besøge byen, selv hvis du kun har et halvt døgns mellemlanding at gøre godt med. Byen er et overflødighedshorn af seværdigheder, hoteller, spisesteder og oplevelser, så det er en god ide at planlægge, hvad du gerne vil nå.

Hvis du kun har en kort mellemlanding i Bangkoks Suvarnabhumi International Airport, så er det stadig muligt at opleve lidt af byen. Hvis du er eventyrlysten og vil opleve på egen hånd, så hop på SA City Line og tag toget ind til Bangkok. Det tager ca. en halv time. Du kan dog også sagtens finde forskellige, organiserede dagture, som afgår fra lufthavnen.

Det er dog klart at foretrække at have mindst et par dage til rådighed for at få en ægte fornemmelse af den pulserende storby. Bangkok byder på både lækker mad, et spændende natteliv, shopping, museer, udendørs aktiviteter og flotte templer. Du kan finde hoteller og hostels i alle standarder og prisklasser, og når du er godt indlogeret, er det tid til at få oplevelsesbrillerne på!

Start for eksempel dagen i den smukke Lumpini Park fyldt med træer, søer og morgenfriske Tai Chi-udøvere. Parken har gode vandreruter og cykelstier (cykler kan lejes). Senere på morgenen kan du besøge et af de mange museer, som byder på både kunst og arkitektur. Hvis det er shopping, du er kommet efter, så er der alt fra shoppingcentre som Siam Paragon, til gademarkeder som Chatuchak markedet, som dog kun åbner i weekenderne. Der er også masser af andre gademarkeder at fordybe sig i.

Du må heller ikke gå glip af templerne og paladserne, hvortil der findes fantastiske guidede ture. Afslut dagen med Bangkoks bedste pad thai fra restauranten Thip Samai Pad Thai eller lad næsen styre dig til en af de mange boder med street food. Bangkok sover aldrig, så hvis energien er til det, kan du fortsætte til en af de livlige natklubber eller fancy Sky Bar, som er verdens højeste rooftop bar. Bangkok skal helt sikkert opleves!