På eventyr i Krabi

KrabiBackpacker, charter eller noget helt tredje – destinationen hedder Krabi, og det gør den for rigtig mange danskere, når kalenderen siger ferie, og når længslen efter udlandet skal stilles. Krabi ligger som en del af fastlandet omkring 70 kilometer øst for den populære turist-ø, Phuket og er efterhånden kendt som et af de smukkeste turistområder i Thailand. Krabi er både smukt og provinsen bugner af unikke natur- og kulturoplevelser. Sammenlignet med Phuket byder Krabi på mange afsidesliggende strande og knap så udforskede områder, hvilket gør området mere attraktivt for backpackere og eventyrer, der gerne vil lidt væk fra de allermest populære dele af Thailand. Krabi er uden tvivl drømmestedet for dig, der gerne vil på jungleeventyr og opleve nogle af Thailands bedste strande.

Få en god start på ferien

Har du besluttet for at forkæle dig selv med en uforglemmelig rejse til Krabi, får du her et par råd til at gøre oplevelsen helt igennem gnidningsfri. At rejse er ofte en mere eller mindre stressende oplevelse, når man lander i lufthavnen og ikke aner, hvordan man skal gebærde sig hen til sit hotel. Krabi International Airport ligger cirka 15 kilometer fra byens centrum og 40 kilometer fra Ao Nang (den største turistby i Krabi-provinsen). Lufthavnen befinder sig altså et godt stykke fra hoteller og bungalows, så mange vælger at leje en bil i lufthavnen, da det i de fleste tilfælde er en både billig og praktisk løsning. Man kan eksempelvis henvende sig her, hvis man vil leje en bil direkte fra lufthavnen og hen til sin destination. Det er også muligt at bestille bilen inden ankomst til lufthavnen, så der er styr på det hjemmefra. Det er en klar fordel at køre rundt i sin egen bil, når man skal udforske de mange forskellige og eventyrlige dele af Krabi.

Kridhvide strande og krystalklart vand

Uanset om du er taget på ferie for at ligge ved stranden eller udforske byen og naturen, så kan du med garanti få dækket dine behov i Krabi. Eksempelvis byen Ao Nang flyder over med gode hoteller, restauranter og barer samt en 700 meter lang strandvej med tilhørende promenade, hvor du blandt andet kan få dækket dine behov for shopping, gode madoplevelser og et festligt natteliv. Tag med en longtailbåd, der ligger langs stranden i Ao Nang, hvis du vil opleve områdets allerbedste strande med hvidt sand og klar blåt vand. Mere billedskønne bade- og ”dasefaciliteter” skal man lede længe efter. Vil du gerne lidt fra det turistede, kan du køre lidt videre mod vest, hvor Hat Noppharat Thara befinder sig. Her er stemningen en smule mere stille og rolig, med et rigeligt dækkende udvalg af lokale restauranter, barer og opholdsmuligheder. Næsten ligegyldigt hvor i Krabi-området du slår dig ned, vil der ikke være langt til hverken lækker strand, jungle, smukke vandfald, eksotiske restauranter, hyggelige markeder og et enormt sortiment af enestående udflugter og oplevelser både på land og i vandet. Der er også mange, der tager ud på nogle af de fantastiske øer, der ligger en kort sejltur ud for fastlandet. De mest velbesøgte er Koh Poda, Koh Hua Khwan og Koh Rong, der blandt andet byder på fantastiske strande og smukke koralrev med farverige fisk.