Sådan opfører du dig i Thailand i 2017

Den 13 oktober 2016 afgik den thailandske konge – Bhumibol Adulyadej – ved døden kl. 15:52 efter, at have levet i 88 år og været konge af Thailand i 70 af disse. Derfor er der tale om den længste regerende monark i thailandske historie. Selvom Thailand siden 2014 officielt har været under militærstyre, så har kongen i mange år været utrolig værdsat af landets befolkning, hvilket kun har været forstærket af udviklingen i 2014.

Grundet denne store betydning blandt befolkningen, kan det være ekstra vigtigt for turister og besøgende i landet, at overholde visse retningslinjer for opførelse.

Den thailandske regering bad sin befolkning om, at bære sort tøj som et udtryk for national sørgedag – næsten alle i Bangkok gjorde dette direkte efter kongens død. Herudover var udmeldingen fra verdens ambassader, at man så vidt muligt, skulle bære mørkt og respektfuldt tøj, når man befandt sig på offentlige steder. Herudover at besøgende skulle følge råd og vejledning, udstedt af de offentlige myndigheder.

Thailands konge

Billede af kong Bhumibol Adulyadej og dronning Somdej Phra Boromarajini i en tidlig alder. Knogen døde i en alder af 88. Af folket blev kongen omtalt som ”King Bhumibol the Great”, hvilket beviser den store tilknytning til befolkningen, som kongen har haft igennem sin levetid.

Et af de områder hvor turister skulle være særlig opmærksomme, var vedrørende deres brug af badetøj. Der skulle ikke være problemer med, at have badetøj på omkring hotellernes områder eller dedikeret badestrande, men at opholde sig i f.eks. byområder i badetøj efter begivenheden, og også i store dele af 2017, kunne være problematisk. Hele problemstillingen opstår nemlig ved, at Thailand er gået ind i en ét-års søgeperiode, således man frem til slutningen af oktober 2017, vil oplevet et folkefærd præget af kogens død.

Kongens død præger 2017

Man forventede ikke, at kongens død skal påvirker dag-til-dags omstændigheder, mere end et par måneder ud i fremtiden. Det kan dog være svært at sige, præcis hvornår alt er tilbage til normale omstændigheder – udover ét-års perioden – så vil der være en løbende normalisering.

Det er stadig forventet, at turister – og særligt i Bangkok – vil kunne mærke følgerne af kongens død. Det antages at det nye år vil give mere styrke hertil, og at måneder omkring januar, februar, marts og måske april, vil være forsat påvirket.

Bangkok

De ”påvirkninger” som tidligere omtalt i denne artikel, vil både være omfattede turister, besøgende og lokalbefolkningen. Derfor er det ikke kun turister som føler, at landet er påvirket, men også de lokale. Herunder er nogle af de påvirkninger, som må menes stadig at være gældende i 2017.

  • Indskrænkning af tidsrum for salg af alkohol (normalt kl. 13-14 og 19-20)
  • Mindre antal afholdte begivenheder (lokale- såvel som turistorienteret)
  • Udvidede lukketider, særligt omkring eksisterende helligdage og højtider
  • Leje af køretøjer kan være begrænset i perioder (se mere her)
  • Forhøjet risiko for sammenstød, grundet uro imellem demonstranter og militær
  • Kortsigtet ændring i valuta, som kan påvirke ATM-hævninger (se mere her)
  • Forhøjelse af tricktyveri og andre former for tyveri

Som turist er det vigtigt, og særligt i storbyer som Bangkok, at man tænker over sine værdigenstande. Dette er alt fra pung, telefon til iPad, som er i høj kurs hos tricktyve. Overvej f.eks. et godt cover, som eksempelvis fastlåser din telefon eller iPad til kroppen eller din taske.

Som turist er det vigtigt, at man ikke går efter sin egen kalender når man planlægger, da mange begivenheder som f.eks. højtider og helligdage, ikke vil fremgå af denne. Spørg f.eks. de lokale, om der vil være nogle højtider eller helligdage, i perioden du befinder dig i landet.