Bangkok Lufthavn

Bangkoks Suvarnabhumi International Airport er den største lufthavn i Thailand og ankomstpunkt for de fleste besøgende i Thailand. Den nye lufthavn stod klar i 2006 og er stor, rummelig og flot. Helt sikkert et kæmpe fremskridt i forhold til Bangkoks tidligere lufthavn Don Muang. ALLE internationale flyvninger foregår herfra og også mange indenlandske.

Lufthavnen betjener et stort antal af verdens største flyselskaber, herunder Thai Airways, British Airways, Cathay Pacific, United Airlines, Japan Airlines, Singapore Airlines og Emirates, og er et knudepunkt for mange besøgende til Sydøstasien samt et stop -over punkt for dem, der fortsætter til Australien og New Zealand. Derfor er der masser af flyvninger med oprindelse i Europa samt en række flyvninger enten kommer fra eller ender i Bangkok, der stopper i Japan på vej til og fra vestkysten af USA og Canada.

Find rundt

Bangkok lufthavn har en meget stor passagerterminal, med syv niveauer og syv concourses.

Niveau 1 finder du busterminalen med minibusser til blandt andet Bangkok centrum, Pattaya og andre destinationer. Her finder du også Taxi køen. Skal du med taxi ind til Bangkok bør du gå herned og ikke lade dig lokke af ‘touts’ der prøver at få dig med i en dyr ‘limousine’ vogn. Der er 50 baht ekstratillæg for at tage en taxi fra lufthavnen og turen til Bangkok bør koste mellem 250-350 baht (ca. 40-60 kr.).

Niveau 2 finder du ankomsthallen (Arrivals), samt Immigration, bagage afhentning og transfer.

Niveau 3 finder du de fleste passager faciliteter, restauranter og lignende.

Niveau 4 er der afgangshallen (Departures), samt posthus og internet caffe.

Niveau 5 holder flyselskabernes kontorer til og andre erhvervs lejemål.

I Departures hallen er check-in rækkerne markeret med A til G, hvor A og B er indenrigsflyvninger og C til G er internationale flyvninger.

Mens du venter

Mens du venter på check in er der rigelige muligheder for at få noget at spise i lufthavnen. På 3 sal finder du mange restauranter med både Thai og international mad samt barer og butikker. Efter check in er der også masser af restauranter, toldfri shops og lounges. Der er endda mulighed for at få massage to forskellige steder.

Ankomst til Bangkok lufthavn

Ved ankomsten til Bangkok Suvarnabhumi Airport, vil statsborgere i de fleste lande automatisk få udstedt et 30-dages turistvisum efter paskontrol. Bagage afhentning ligger på samme niveau, umiddelbart efter paskontrollen. Told-området ligger lige efter bagageafhentning og der foretages kun stikprøve kontrol.
Når du har forladt Told området, kommer du ud til ankomsthallen, og vil sandsynligvis blive overvældet af diverse sælgere og freelancere som prøver at sælge dig specielle tilbud på transport til Bangkok eller andre destinationer. Det er en god ide at ignorere dem og gå ned  på niveau 1 hvor du kan tage en almindelig taxi eller bus ind til Bangkok.

Penge, valutaomveksling og internet

Pengeautomater og valutaveksling boder er placeret overalt i passagerterminalen, og har åbent 24 timer. Der er også internet-service til rådighed, selv om det er temmelig dyrt.

Baggage opbevaring

Der er bagage opbevaring på både Level 2 (Arrivals) og på Level 4 (Departures). På Level 2 finder du ‘Left Luggage’ tæt på rulletrappen ved Exit 4. På Level 4 finder du baggage opbevaringen modsat indgangen tæt på Security Check.

Det koster 100 Baht for det første døgn at få opbevaret et stk. baggage, derefter koster det 50 baht pr. døgn de første tre døgn og så 200 baht pr. døgn udover de tre.

Der er ingen forsikring på genstande af værdi, så det anbefales ikke at opbevare din pc, kamera, smykker eller lignende.

Transport fra Bangkok Suvarnabhumi International Airport (BKK)

Billige taxier med taximeter  er langt den nemmeste og mest bekvemme mulighed for at komme ind til Bangkok. De koster omkring 250-350 baht, og du finder dem i terminalen i stueetagen. Den længe ventede togbane fra lufthavnen til Bangkok centrum forventes at åbne i midten af 2010 og vil gøre rejsen ind i det centrale Bangkok hurtigere, sikrere og billigere. Der er også den langsommere mulighed at tage en lufthavnsbus, som kører både til Bangkok centrum og til Pattaya.