Seværdigheder i Bangkok


Er du på vej til Thailand, nærmere bestemt Bangkok, vil vi først og fremmest sige, at vi misunder dig en smule. Thailand og Asien i det hele taget er et fantastisk sted, der bare skal opleves mindst én gang i løbet af ethvert menneskes liv. Kulturen er helt unik, og det er svært ikke at smile over de mange søde og imødekommende mennesker, der arbejder hårdt for at gøre landet så indbydende som overhovedet muligt for udenlandske turister.

Hvert år rejser tusindvis af danskere til det eksotiske land, og mange vælger enten at bo eller besøge det storslåede metropol, Bangkok.

Bangkok er hovedstaden i Thailand og huser nogle af landets absolut mest imponerende seværdigheder. Der bor omtrent 8 millioner mennesker i og omkring den enorme by, hvilket rent faktisk er over 12 % af hele landets befolkningen. Storbyen er kendt for dens rige kulturliv, der på en helt speciel måde formår at kombinere den mere traditionelle asiatiske kultur med tydelige vestlige præg.

Bangkok byder således på noget for alle og enhver, uanset om man er til shopping eller sightseeing. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvad du bare skal se, når du besøger Bangkok. Vi har samlet de mest interessante og alsidige seværdigheder i Bangkok. Følger du vores anbefalinger, lover vi, at du er mange oplevelser og indtryk rigere, når du igen lander på dansk jord. God fornøjelse og god tur.

Wat Pho – et kig ind i den buddhistiske kultur

Der er ikke noget tempel i Bangkok, der når Wat Pho til sokkeholderne. Templet ligger syd for det ikoniske Grand Palace, som du kan læse mere om længere nede, da denne turistmagnet selvfølgelig også er med på vores liste over seværdigheder i Bangkok.

Vi kan i høj grad anbefale Wat Pho, hvis du har mod på at stifte bekendtskab med den mere religiøse og ceremonielle del af buddhismen. Det gamle tempel emmer nemlig af kultur, historie og charme, hvilket gør det til et yndet udflugtsmål for kærestepar – unge som gamle.

Her kan man nemt bruge en eftermiddag med at udforske den enorme liggende Buddha og de yndefulde templer. Er kroppen øm, skal du ikke fortvivle – Wat Pho er anerkendt verden over for deres exceptionelle thaimassører, som er blandt de bedste i hele Thailand – for ikke at sige verden.

Adresse: 2 Sanamchai Road, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok 10200

Læs anmeldelser på TripAdvisor

Lumphini Park – Bangkoks svar på Central Park

Har du besøgt New York, er der stor sandsynlighed for, at du også har været et smut forbi Central Park. Det kan virke paradoksalt at placere en park i midten af en storby, men det grønne areal er i sandheden et åndehul for såvel lokale og turister, der har brug for en pause fra storbyens travlhed.

Dette gør sig også gældende for Lumphini Park i Bangkok. Her kan I passende holde pause midt på dagen, når varmen for alvor får fat. Der er mange muligheder for at slappe af med en tår vand og en bid mad, som kan nydes under eksotiske palmer. Du har altså mulighed for en noget anderledes skovtur midt i en millionby i Asien – det er ikke alle, der kan prale af det samme.

Lumphini Park myldrer med liv fra tidlig morgenstund til sen aften. Står du op, før fanden får sko på, selvom du er på ferie, skal du ikke frygte en tom og menneskeforladt park – bare rolig. Fra morgenstunden er parken fyldt med folk, som dyrker Tai Chi, der er en ældgammel kinesisk kampkunst, som eftersigende har til hensigt at styrke både krop og sind. Har du mod på at få asiatisk kultur ind under huden, kan du se, om det er muligt at deltage på et af de hold, der dyrker Tai Chi i morgentimerne.

Foretrækker du at blive under dynen en smule længere, kan du og familien i stedet besøge parken om aftenen, hvor der er fest, farver, liv og glade dage. I kan være heldige, at der om aftenen foregår offentlige aktiviteter i parken, hvilket ikke er nogen sjældenhed.

Vær dog opmærksom på, at parken i de senere år er blevet brugt i forbindelse med demonstrationer imod den siddende regering. Som turist er det ikke sjovt at blive fanget midt i en politisk demonstration, og det er desværre set, at denne type demonstrationer fra tid til anden har resulteret i kampe med det lokale politi. Spørg eventuelt dit rejsebureau om den nuværende situation, eller forhør jer hos nogle af de lokale.

Adresse: 139/4 Witthayu Rd, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok 10330

Læs anmeldelser på TripAdvisor

Terminal 21, Siam Discovery & Siam Paragon – shopping i Bangkok

Vi ved, at rigtige mange – hovedsageligt kvinder, men bestemt også mænd – gerne vil shoppe på ferien, da udlandet ofte byder på lavere priser, et større udvalg og anderledes designs, end hvad vi er vant til derhjemme.

Har du spinket og sparet op til denne tur, vil Bangkok ikke skuffe dig – der er utallige muligheder for at omsætte nogle af dine lommepenge til lækkert nyt tøj, moderne parfumer eller noget helt tredje – det er egentlig kun fantasien og dit budget, der sætter grænser.

Vores anbefalinger går især til det anerkendte shoppingcenter Terminal 21. Det helt særlige ved lige netop dette shoppingcenter er, at hver eneste etage er designet med en storby i tankerne. Du finder således en etage, hvor Paris er det primære tema, ligesom også Tokyo, San Francisco og Istanbul er repræsenteret i dette helt unikke shoppingcenter.

Du kan sagtens bruge en hel dag i Terminal 21, der, på trods af det pudsige navn, i høj grad er et besøg værd – man føler lidt, at hele verden er samlet under samme tag. Det er altså muligt at besøge hele verden uden at forlade Bangkok og Thailand.

Kan du ikke få nok af at shoppe, er Terminal 21 ikke det eneste sted, hvor du kan finde splinternye klæder til garderoben derhjemme i Danmark eller smart elektronik, som du stolt kan vise frem for venner og kollegaer.

Andre nævneværdige shoppingcentre inkluderer Siam Discovery og Siam Paragon, der ikke ligger forfærdeligt langt fra hinanden. Bangkok byder således også på fantastiske muligheder for at shoppe, hvis det er noget, som tiltaler dig.

Adresser:
Terminal 21, 88 Soi Sukhumvit 19, Khlong Toei Nuea, Watthana, Bangkok 10110
Siam Discovery, 989 Rama I Rd, Pathum Wan, Bangkok 10330
Siam Paragon, 991/1 Rama I Rd, Pathum Wan, Bangkok 10330

Chinatown – et lille stykke af Kina

Mange af verdens helt store byer kan prale af at have en bydel, hvor størstedelen af indbyggerne er kinesere. Disse bydele kaldes i folkemunde for Chinatown – årsagen giver sig selv. Den mest kendte Chinatown er nok bydelen Manhattan i New York, men også London, San Francisco, Paris og selvfølgelig Bangkok har velbesøgte Chinatowns.

Det charmerende ved konceptet Chinatown er, at stemningen og kulturen synes at være den samme, uafhængigt af hvilket land bydelen befinder sig i. Vi mener dog, at Bangkoks Chinatown er i liga helt for sig selv. De mange hyggelige, men travle handelsgader (Sampeng Lane) indbyder til indkøb af eksotiske varer, som hr. og fru Danmark nok ikke ellers ville stifte bekendtskab med i det lokale supermarked. Der er tusinder, hvis ikke millioner, af varer og handlende, som alle forsøger at sælge alt mellem himmel og jord – bogstavelig talt.

Det er dog især på den kulinariske scene, at Chinatown i Bangkok virkelig kommer til orde. Er du modig og eventyrlysten, er det muligt at sætte tænderne i alt fra hajfinner til helt almindelig kylling.

Bruger du et par timer i Bangkoks populære Chinatown, bør du have et åbent sind, da oplevelsen i så fald bliver så meget bedre. Omfavn de mange indtryk og mennesker, men husk også din sunde fornuft – hvis noget er for godt til at være sandt, er det som regel fordi, at det er det. Du kan nemt risikere at købe noget bras eller sågar kopivarer, men så er det jo hellere ikke værre, da priserne er presset i bund. Lad dig dog ikke lokke af billige mærkevarer til spotpriser, da risikerer du i stedet at købe katten i sækken.

På din vej igennem Chinatown kan du i samme ombæring beundre og tage billeder af de mange templer og flotte kinesiske udsmykninger. Chinatown er en sand saltvandsindsprøjtning af kultur, som du sent vil glemme. Og hvem ved, måske går du derfra med et røverkøb eller to?

Grand Palace – en royal oplevelse

Er der ét sted, du bare skal se, når du er i Bangkok, så er det nok Grand Palace, som tidligere husede Thailands kongefamilie. I dag bruges det storslåede palads i stedet til officielle ceremonier og statsbesøg.

Slottet er bygget i 1782 og har en fascinerende historie, som vi dog anbefaler, at du selv går på oplevelse i. Dette er i sandhed en af de største seværdigheder i Bangkok, som tiltrækker ufatteligt mange mennesker hvert eneste år, hvilket også betyder, at det kan være en fordel at booke en guidet tur i god tid, så I undgår at blive skuffet.

Vi anbefaler, at I allierer jer med en guide, så I ikke går glip af den historie og kultur, der gør Grand Palace til en helt unik seværdighed, som er et must, hvis turen går mod Bangkok.

Grand Palace er endvidere oplagt til en familieudflugt, idet de fleste vil kunne få et par timer til at gå med at blive betaget af den helt særegne arkitektur, de mange imponerende monumenter og statuer og selvfølgelig de gigantiske kinesiske vagter. Snyd ikke dig selv eller din familie for en oplevelse ud over det sædvanlige – kryds en dag af i kalender, hvor menuen står på Grand Palace og alle dens herligheder.

De flydende markeder i Damnoen Saduak

Vi indrømmer gerne, at Damnoen Saduak ligger godt halvanden time fra det indre Bangkok, men ikke desto mindre er denne seværdighed så speciel, at vi bare måtte inkludere den i dette blogindlæg. Halvanden times transport kan måske virke som meget, især hvis I har små børn med, men vi mener bestemt, at det flydende marked i Damnoen Saduak er hele besværet værd.

Selve konceptet med et flydende marked kan virke fjernt, men det er egentlig ganske simpelt og ligetil. Du får nemlig muligheden for at købe frisk frugt og andre lokale produkter direkte af de handlende, som sælger deres varer fra deres små både.

Lyder en tur på bølgen blå som noget for dig, og er du ikke bleg for at prutte om prisen, så du kan spare et par bath, bør du så vidt muligt forhøre dig om muligheden hos dit rejsebureau eller på dit hotel.

Det Thailandske Nationalmuseum

Her er en seværdighed til dig, som elsker thailandsk og asiatisk kulturhistorie. Det Thailandske Nationalmuseum er et sandt skatkammer, som bugner af interessante historier og levn fra fortidens samfund fra både Thailand og andre asiatiske nationer.

Her finder du både forhistoriske våben, smykker og keramik, men også artefakter fra nyere tid. Museet har naturligvis en stor samling af religiøse genstande, der bør ses af enhver, som bare går det mindste op i asiatisk kultur eller historie.

Det hele kan virke meget overvældende, men heldigvis er det muligt at købe guidede ture, som foregår på engelsk, så du ikke er helt fortabt, hvis dine thailandske sprogegenskaber halter en smule. Det er en forholdsvis billig seværdighed, som kan anbefales til folk med interesse for historiske samlinger, der giver et indblik i datidens asiatiske samfund, kultur og tro.

Den Store Gynge – et interessant stop

Denne seværdighed er måske et sted, hvor du kan bruge flere timer, men derfor mener vi stadig, at Den Store Gynge har sin berettigelse, når snakken falder på seværdigheder i Bangkok.

Den Store Gynge kan findes i den nordlige udkant af Chinatown, som vi omtalte tidligere i dette indlæg, og den står i skarp kontrast til de få etager høje huse, der ellers præger bybilledet, når du bevæger dig rundt i handelsgaderne i denne kinesiske bydel af Bangkok.

Den Store Gynge er 27 meter høj og er lavet af teaktræ og blev tidligere brugt til en noget mærkværdig ceremoni efter rishøsten. Her skiftedes mænd til at svinge rundt på gyngen for på et tidspunkt at give slip og ”flyve mod himlen” i et forsøg på at gribe en pose med sølvmønter med deres mund. Det kan lyde tosset, og traditionen havde da også kostet flere menneskeliv, før den blev forbudt i 1932. Et interessant stykke kulturarv, som kan være en oplagt afslutning eller begyndelse på en dag i Chinatown.

Wat Suthat – besynderligt navn, men fantastisk oplevelse

Hvis du har planer om at besøge Den Store Gynge, er det nærliggende at kombinere dette besøg med en udflugt til et af de ældste og smukkeste templer i hele Bangkok, nemlig Wat Suthat.

Navnet klinger lidt sjovt på dansk (eller engelsk for den sags skyld), men bare rolig, der er ikke tale om hverken en skummel sidegade eller andre alternative seværdigheder. Tværtimod er Wat Suthat et stille og roligt tempel, som ikke besøges af nært så mange mennesker som Wat Traimit, hvor du finder den gyldne Buddha-statue, eller Wat Arun, som byder på en fantastisk udsigt, der virkelig er imponerende ved solnedgang. Disse to templer er bestemt også besøget værd, men i dette afsnit har vi valgt at kaste vores kærlighed på lillbroderen, Wat Suthat.

Det, at templet ikke er overrendt af mennesker, betyder, at du i ro og mag kan nyde den unikke arkitektur, de flotte vægmalerier og den religiøse stemning. Du har tid til at bearbejde de mange indtryk, dette intime tempel byder på, og det kan således være et tiltrængt afbræk fra en storbyens stress og jag.

En storslået by med noget for alle – gode tips inden I rejser

Som det nok er let at tyde fra ovenstående, er der ikke just nogen mangel på seværdigheder i Bangkok. Byen er fyldt med liv, kultur og charme, og det er på mange måder en by, der er indbegrebet af et mix mellem asiatisk og vestlig kultur. Byen er alsidig og multikulturel – uanset om du er ung eller gammel, lav eller høj, mand eller kvinde, vil der med stor sandsynlighed være noget, som tiltaler dig.

Mange af vores anbefalinger er ganske rigtigt kulturelle og mere historiske seværdigheder, som vi dog alligevel mener, at alle og enhver vil have interesse i at opleve.

Bangkok er som bekendt en metropol og en storby, men du skal rent faktisk ikke køre ret langt for at opleve storslået natur eller flotte strande, hvis du får brug for et pusterum fra de mange skyskrabere og de flotte templer.

Infrastrukturen i Thailand er i de seneste år blevet meget bedre, og det er relativt billigt at komme fra A til B – både internt i Bangkok og til andre dele af det kæmpemæssige land. Det kan således være oplagt at sætte en dag af til udflugter uden for selve byen, så I også får et indtryk af resten af landet, der i høj grad også har en masse at byde på, herunder fantastiske strande med turkisblå vand og imponerende landskaber.

Det kan dog være svært at løsrive sig fra Bangkoks mange seværdigheder, og du kan under alle omstændigheder regne med ømme fødder, hvis du har planer om at se alt det, byen har at tilbyde.

Er I flere, som rejser sammen, kan det være en god idé at planlægge, hvad I vil se, inden I rejser, så I har noget at gå ud fra. Selvom de fleste thaier taler engelsk og hellere end gerne vil hjælpe dig med at finde vej, er det altid en fordel at være forberedt hjemmefra, så du ikke er afhængig af dit gebrokne skoleengelsk, som ikke har været brugt i mange år.

Lav en plan over, hvornår I skal være ved A, og hvornår I skal videre til B. Sørg gerne for – hvis muligt – at have arrangeret transport med enten rejseselskabet eller hotellet, så det også er på plads. Undersøg eventuelt, om dit rejsebureau tilbyder nogle ture til ovennævnte seværdigheder.

Alt skal dog ikke gå op i planlægning. Du er på ferie, og der skal også være tid til at slappe af og være spontan. Derfor kan du passende indregne nogle timer i løbet af dagen, hvor der er plads til at shoppe eller en tur på floden Chao Phraya.

Måske er det lige dig at udforske byen på egen hånd og finde de små perler, som ellers kun de lokale kender til? Bangkok er en by med mange trækplastre, men der er også mange seværdigheder, som ikke alle almindelige turister kender til, og dette er din mulighed for at opleve noget helt unikt. Du må hjertens gerne kontakte os, hvis du har fundet en seværdighed, du gerne vil dele med os andre – vi modtager alle anbefalinger med kyshånd.

Afslutningsvist vil vi gøre opmærksom på, at mange helt naturligt også er fristede af Bangkoks pulserende natteliv, som med rette kan kaldes en seværdighed. Du ved sikkert, hvor vi er på vej hen, og der skal kun én enkelt ABBA-sang til for at minde folk om, hvordan Bangkoks berygtede natteliv kan se ud.

Det er heldigvis også muligt at nyde en øl eller ti i Bangkoks gader efter mørkets frembrud i mere sobre omgivelser. Som alle andre storbyer sover Thailands hovedstad aldrig, og du kan således med garanti finde et sted, hvor musikken er høj, og alkoholen billigt.

Vi fraråder dog, at du går i byen alene – tag gerne en ven eller tre med. Det er ikke fordi, at Bangkok på nogen måde er farligere om natten end andre større byer, men det anbefales generelt, at man ikke tager i byen og indtager alkohol alene, da det kan ende galt.

God tur – nyd seværdighederne i Bangkok

Vi håber, at du har kunne bruge denne omfattende liste over seværdigheder i Bangkok, som vi mener, er værdige besøgsmål i forbindelse med din rejse. Der er rigtig meget at se i denne asiatiske storby, og vi har derfor måttet udelade visse seværdigheder grundet pladsmangel, men vi håber trods alt, at artiklen har givet dig et par ideer til, hvad du skal se, når du befinder dig på den anden side af jorden i et land med en helt anden kultur end herhjemme.

Har du nogle perler, som du mener, vi har overset, er du velkommen til at kontakte os med dit bud på den eller de bedste seværdigheder i Bangkok. Vi er altid lydhøre over for vores læsere og åbne for forslag. Under alle omstændigheder vil vi gerne ønske dig en god tur og en sikker rejse.