De 3 bedste golfbaner i Bangkok

Enhver golf entusiast der rejser til Thauland bliver simpelthen nødt til at prøve nogle af de mange smukke baner der findes i landet. Hua Hin er et populært golf rejsemål i Thailand, og en række rejseselskaber arrangerer rejser dertil (blandt andet UniqueTravel.dk, Thailandtours.dk og GreenToGreen.dk), men selv om rejsen ikke har golf som formål er det ikke noget problem, Bangkok og omegn har nemlig flere gode golfbaner.

I Thailand spilles golf altid med en personlig caddie (ofte en ung kvinde…eller en ældre mere erfaren), som vil tilbyde tips til at vælge kølle, hente drinks og holde dig med selskab. Thailand er verdenskendt for fremragende service og det gælder også her. Det er bedst at tage ud at spille om morgenen, da varmen ved middagstid kan være intens, i tør-sæsonen op til 40 grader – i skyggen! Luftfugtigheden er også massiv. Derfor er den bedste tid fra tidlig morgen til omkring kl. 11 hvor man så kan holde en velfortjent frokost med en læskende drink.

Alpine Golf & Sports Club

En af teknisk mest krævende og flotteste baner i Thailand er Alpine Golf & Sports Club, som for altid vil blive husket for Tiger Woods PGA Tour sejr i 2000. Banen er umulig at sætte en finger på med rullende fairways og en række vand og sand forhindringer. Navnet Alpine referer til det bakkede landskab i et område hvor landet ellers er fladt som en pandekage.

Selv erfarne golf entusiaster vil blive udfordret her. Lange drives giver ikke meget plads til fejl, med mindre du har machete med til at hakke dig igennem junglen.

Banen ligger omkring 50km syd for Bangkok i Pathum Thani og golfpakker begynder ved 6100 THB.

Thai Country Club

Hvis det handler om den samlede golf oplevelse: faciliteter i verdensklasse, profesisonelle caddier og afvekslende og udfordrende huller, så er der ikke nogen der slår Thai Country Club. Denne prestigefulde golf klub har haft verdens bedste på besøg adskillige gange og selv om det er en teknisk krævende bane, så kan de fleste slag i roughen reddes igen. Erfarne golfspillere har ofte fortalt mig at dette er deres yndlingsbane i hele Thailand.

Udfordringerne her er lige attraktive som de er svære at spille uden om, med vandhuller flankeret af palmetræer i et blidt tropisk klima. Klubhuset serverer desuden god mad og drikke.

Thai Country Club finder du Chacheongsao ca. 50km øst for Bangkok i retning Suvanabuhmi lufthavn.

Lam Luk Ka Country Club

Sidste på listen ligger også ca. 1 time uden for Bangkok, her Lam Luk Ka Country Club som er bygget på tidligere sumpområder og er hjem for en lang række tropiske planter og dyr. Tag hertil for at få en virkelig Thai oplevelse. De mange træer giver også god skygge, hvad du kommer til at sætte stor pris på i den tropiske sol. Der er to fulde 18 huls baner hos Lam Luk Ka, så det er ofte lettere at få en reservation her end andre baner. West Course er velegnet til let øvede spillere med brede fairways, men stadig med flere vanskelige greens.

Lam Luk Ka føles som at være langt fra hektiske Bangkok og det er en stor del af charmen her. Det er en af de mest afslappende baner i Bangkok området og med fuglesang som baggrund er det virkelig en unik oplevelse. Desuden er det billigt, fra kun 3000 THB og derved halv pris af de to andre.