Expat i Bangkok: 3 rejsemål du ikke har tænkt på

Os der bor i Bangkok på fuld tid har et lidt andet syn på byen end turister. Efter noget tid bliver det eksotiske til irritation og vi længes efter frisk luft, sol og vand. Det er her de fleste af os tager en tur sydpå til Phuket eller Koh Samui eller en smuttur til Pattaya. Men hvis du er lidt mere eventyrlysten kan du udnytte at Bangkok ligger centralt placeret i Asien og at Air Asia flyver billigt til rigtig mange destinationer. Her får du 3 forslag til hurtige get-aways fra storbyen.

Badeferie i Sri Lanka

Det lille tidligere borgerkrigsplagede land har endeligt haft en lang periode med fred. Det har betydet at landet nu har åbnet op for turisme og er sikkert at rejse til. Sri Lanka er en overset perle som på mange måder minder meget om Thailand med en budhistisk kultur og fremragende paradisiske strande. Det er langt fra lige udbygget som Thailand og det er forfriskende i forhold til Thailand der efterhånden er blevet lidt for strømlinet. Air Asia og en række andre flyselskaber flyver billigt til Colombo. Læs mere om rejser til Sri Lanka på Sril.dk.

Men Sri Lanka byder også på meget mere, naturen er vild og storslået og har du en privat chauffør kan du rundt  i alle egne på øen, langt fra turister.

Singapore storbyferie

Singapore har et lidt dårlig rygte blandt expats i Bangkok. Det hedder sig at det hele er overkontrolleret og sterilt og sammenlignet med Bangkok er det da også sandt. Men det er måske netop også det du har brug for til at få Bangkoks kaos lidt på afstand. I Singapore er der styr på tingene og det er nemt at bruge et par dage på intet andet end shopping og afslapning. Lidt uden for byen finder du naturområder med strande og forlystelsesparker og i centrum kan du tage på casino og nyde en kold drink på toppen af et af byens mange hoteller. Nattelivet er ikke lige vildt som Bangkok, men Clarke Quay are bestemt et besøg værd med masser af barer og restauranter på et sted. YourSingapore.com har en masse gode info.

Ho Chi Minh og Vietnam

Kun lidt over en times flyvning fra Bangkok finder du Ho Chi Minh i Vietnam, det tidligere Saigon der engang var hovedstaden i Fransk Indo-Kina. Og netop den franske fortid kan ses alle steder i byen. Her er masser af historie og arkitektur at nyde, mens det franske køkken har slået rod. Har du savnet en croissant og en kop kaffe, så kan du få trangen stillet her. Den særlige Vietnamesiske is-kaffe brygget på kondenseret mælk er intet mindre end fantastisk. Det kan varmt anbefales at bruge et par dage på et de ældre luksushoteller langs floden.