Husk at printe feriebillederne ud

To kvinder kigger i kameraetDigitaliseringen af alting i den moderne verden har vendt op og ned på måden vi holder ferie på. Vi sammenligner priser online, bestiller billetter online, finder oplevelser og meget mere. Vi holder kontakten med venner og familie via sociale medier og deler vores bedste ferieminder direkte, så ingen skal vente på at man kommer hjem og får billederne fremkaldt.

Det betyder desværre også, at vi næsten er færdige med at tale om ferien, når vi kommer hjem. Kommentarerne skal vi svare på online, ikke i person, og billederne forsvinder hurtigt fra forsiden af de sociale medier, inklusiv vores egne. Minderne går i glemmebogen alt for hurtigt. Derfor er det stadig en super god ide at printe nogle af billederne ud til fotoalbums eller til fotorammer.

Print ud hjemmefra

Førhen var det en længere proces at få fremkaldt billeder. Man skulle have filmen på kameraet brugt færdig, aflevere den hos fotoforhandleren eller et af de store supermarkeder, og så vente spændt for at se om billederne overhovedet blev gode. I dag er det heldigvis blevet meget nemmere, og har du en god blækprinter med fyldte printerpatroner, kan du selv printe billederne hjemmefra.

Husk at der er himmelvid forskel på både printere og papir. Du skal have en rigtig blækprinter for at printe gode billeder og helst en, der er forholdsvis god til det. Det kan du spørge efter hos forhandleren. Derudover er fotopapir helt og aldeles nødvendig for et godt billede. Almindeligt papir give triste, matte billeder, der hurtigt mister skarpheden og falmer. Sidst men ikke mindst, skal alle printerpatroner selvfølgelig være fyldte. Det fleste moderne printere kan printe en blæktest, så du er sikker på niveauet, før du går i gang.

Det gode er, at du kan printe lige så mange billeder du vil og i lige den størrelse, som du skal bruge. Husk et billede til de gamle forældre eller bedsteforældre i ny og næ!

Sådan vælger du de bedste

Uanset om billederne skal i fotoalbum eller op at hænge i fotorammer, så kan du umuligt få plads til alle sammen. I hvert fald ikke, hvis du har taget mere end en lille håndfuld billeder. Når du skal vælge, er det ikke altid den bedste ide at vælge de samme, som du har lagt op online. Alt efter platform har vi nemlig tendens til at fokusere på en type billeder online, og til at lægge billeder op ad mennesker vi mødte, men måske aldrig møder igen.

Når du kun skal vælge et par stykker til at forevige, er det vigtigt at få det hele med, men kun en gang. Som tommelfingerregel er det nok med et nærbillede af dig og dine glade rejsekammerater, et billede fra hver af de oplevelser i havde, og ikke mere end et stemningsbillede uden mennesker på. Er billederne til et fotoalbum, så få endelig et billede af dine nye bekendtskaber med. Er de til fotorammer, så hop over dem og fokuser på mennesker, du stadig vil huske og se igen om et års tid.