Kao San Road Guesthouses

Kao San Road er Bangkok’s backpacker område og her finder du det absolut største udvalg af billige hoteller og guesthouses. Der er noget for enhver smag og alle budgetter.

Fra helt enkle og meget spartanske guesthouses til hoteller med masser af luksus. Der er alligevel langt flest guesthouses og det er disse som er udgangspunktet for mange ryksækrejsende. Her kan man lade op, slappe af og planlægge den videre rejse i selskab med andre backpackere fra hele verden.

Det er en rigtig god måde at starte rejsen på med en blød landing i Thailand’s fremmedartede kultur. Kao San Road er et sted som er helt sit eget og som ikke findes andre steder; det i sig selv er et besøg værd.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om hvordan du finder det rigtige guesthouse, så læs videre, så er du ikke helt uforberedt når du ankommer!

Et ‘guesthouse’ adskiller sig fra et budget hotel på flere områder, selvom grænserne nogen gange er lidt flydende. Et klassisk guesthouse, som der bliver færre af, er oftest drevet af en familie i en tidligere beboelsesejendom og har en række spartanske rum, ofte med fælles bad og toilet. Nyere guesthouses kan være en del af en kæde eller bare ejet af flere private ejere. Guesthouses har stort set altid et større fællesareal, hvor gæsterne kan få noget at spise fra køkkenet, slænge sig i sofaer, læse bøger, se dvd film på lærred eller bare hænge ud og snakke med hinanden. Derudover kan der være kæmpe forskel på stemningen og temaet fra det ene guesthouse til det andet, og det er også en del af charmen. Det svarer lidt til et vandrehjem eller hostel i Danmark.

Det koster det:

Prisen på et værelse afhænger af beliggenhed, faciliteter, højsæson/lavsæson og popularitet. Du får for det meste hvad du betaler for:

Under 200 baht:

Selv for rejsende på meget små budgetter er der plads at få på Kao San Road. De aller billigste værelser på Kao San Road starter omkring 150 baht (25 kr.) pr. nat. For så beskedent et beløb skal man heller ikke regne med ret meget. Guesthouse værelser op til 200 baht indeholder kun det aller mest nødvendige: En seng og en vifte, og det er så det. Toilet og bad deles med resten af værelserne og man skal ikke regne med rent sengetøj eller en madras uden kryb. Det kan godt gå an, hvis du ikke er kræsen og gerne vil have at pengene slår til i en længere periode. En del af de rigtig billige steder er gamle levn fra en svunden tid, med tynde vægge, åbne lofter ind til naboen og en følelse af at være transporteret tilbage i tid til 60’erne, hippier og Vietnam krigen. Se billedet nedenunder for et eksempel:

Guesthouse Kao San Road

250 – 350  baht

I mellemklassen af guesthouses finder vi de fleste muligheder. Her afhænger det meget af hvor du indlogerer dig. Oftest får du stadigvæk kun en vifte og ikke aircondition, men omkring de 300-350 baht får man ofte eget bad (med varmt vand) og toilet, nogen gange endda et meget lille TV. Guesthouses i denne prisklasse tilbyder også rengøring og rene lagner der skiftes hver anden dag eller oftere. De fleste guesthouses på Kao San Road falder ind under denne kategori. Her finder du også oftest et stort fællesareal med restaurant, film på dvd, internet cafe, sofaer og puder til at slænge sig i og muligheden for at arrangere udflugter.

Guesthouse Kao San Road

350 – 550 baht

I øverste kategori af guesthouse værelser får du lidt mere. Måske er der et par møbler, TV, en god seng og minibar, men vigtigere er at der er aircondition. Det bliver rigtig varmt om natten i Bangkok!

Guesthouse Kao San Road

Der ligger de:

Man behøver ikke gå langt i hele Kao San Road området for at finde et guesthouse, de er alle steder, men især på selve Kao San Road, Rambuttri Road og Phra Athit Road. De guesthouses der ligger på Kao San Road og i de små gyder, har selvfølgelig den fordel at de ligger midt i festen, men tilgengæld skal man så ikke regne med ret meget nattero. Der bliver færre og færre klassiske guesthouses på Kao San eftersom disse må vige for rigtige hoteller til ‘flashpackerne’. Soi Rambuttri (Rambuttri Road) er en gade der ligger tæt på Kao San Road og er blevet meget populær. Du kan læse mere på svensk på resa till Thailand. Det skyldes især de mange gode guesthouses, barer og restauranter og så at der ikke er så meget kaos og larm. Det er nok her de fleste vil foretrække at bo. Thanon Phra Athit er den vej der ligger ned til Chao Praya floden og Phra Arthit fortet. Her finder du de fleste af de aller billigste og mindste guesthouses. Der ligger også en del barer og spisesteder som er populære bland det lokale universitetsstuderende fra Thammasat University. Her er langt mere stille end de to andre gader, tilgengæld er det ret spartanske forhold. Se kortet nedenunder for at få et overblik: