Lumpini Park

Lumpini Park ligger som en fredfyldt og grøn oase midt i Silom – et af Bangkok’s største forretningsområder – og er helt sikkert et besøg værd. Parken er opkaldt efter Buddha’s fødested i Nepal og anlagt i 1920’erne af Kong Rama VI efter europæisk forbillede. Hans statue kan ses ved den vestlige indgang til parken.

Lumpini Park ligger centralt placeret i Bangkok, mellem Ratjadamri Road og Rama IV, og der er nem adgang til parken fra BTS stationen Sala Daeng.

Parken er et populært udflugtsmål for Bangkok’s indbyggere, især i weekenden, hvor man tager afsted med mad og drikke og hygger sig hele dagen på græsset. I hverdagene er der knapt så mange besøgende.

Der er masser af aktiviteter at tage sig til i Lumpini Park, så afsæt bare et par timer. Parken er opbygget med stier og bænke langs en større kunstig sø og kanaler. Her kan man købe brød til at fodre fiskene med (ikke nogen ænder her!), slappe af på bænkene og kigge efter de meterlange Monitor Lizards. Sidstnævnte øgler er nemme at forveksle på afstand med små krokodiller, men de er helt uskadelige og sjove at se på.

På søen kan man leje både robåde eller vandcykler for et par baht. Der er også altid en eller anden form for motion og boldspil i gang. Hvis du skal holde formen ved lige, så er der masser af mulighed for at løbe og jogge rundt i parken, ellers er der et udendørs træningscenter i midten af parken. Om eftermiddagen og hen på aftenen er der ofte Thai’er der spiller ‘Takraw’, som er Thailands nationalsport. Det kan bedst beskrives som fod-volley og er meget akrobatisk at se på. Om morgenen dyrkes der Tai Chi og der er ofte udendørs aerobic.