Må man drikke vandet i Thailand og Bangkok?

Et af de spørgsmål jeg ofte hører fra førstegangs rejsende til Thailand er om det er sikkert at drikke vandet eller om man skal holde sig til vand købt på flaske. Det er ikke så enkelt at svare på som man skulle tro. De fleste vælger kun at drikke vand på flaske og det er også det jeg vil anbefale. Der er nemlig ikke nogen grund til at løbe nogen risiko når nu vand er så billigt at købe i butikkerne.

En halv liter vand koster mellem 7 og 10 baht i 7-11 og kommer i diverse mærker fra Singha til 7-11’s eget brand. Du kan roligt drikke alt vand på flaske som du køber i butikker uanset mærket.

Anderledes tvivlsomt er det hvis du får tilbudt vand på en restaurant. Ofte køber man vand ved siden af sit måltid og får så givet et krus i metal eller plastik med is i og det er isen som er lidt tricky, for du ved jo ikke hvor den er lavet og hvordan den er blevet opbevaret. De fleste der bor i Thailand mener at det er sikkert at drikke vand med is, men du har altid muligheden for at drikke fra flasken direkte og det vil jeg nok anbefale hvis du vil være på den sikre side.

I Bangkok er postevandet officielt ok at drikke fra hanen, men det er de færreste der gør det alligevel. Flere målinger har vist at vandet holder en god standard men problemet er ofte at vandet kan have løbet i slidte og rustne vandrør på vejen til hanen. En del lokale vælger derfor at bruge diverse filter systemer som sættes på hanen eller blandes i vandet. Det kan for eksempel være denne BRITA Maxtra eller større filtersystemer. Om det kan betale sig i forhold til prisen skal jeg ikke kunne sige.

Hvis du bare skal lave en kop kaffe eller kop nudler så er vandet sikkert nok til det, især hvis du koger det igennem et par gange på en elkoger. Det er også sikkert at vaske sig i, men pas på med at få for meget vand i munden og næsen.