Siam Square

Bangkok er power shopperens paradis! Shopping er nærmest en sport i Thailand og intet symboliserer Thaiernes lyst til impulskøb som området omkring Siam Square. Her viser byen sig fra sin mest moderne og kapital stærke side. På et lille område finder man således 3 mega-shopping centre, hver med sit kendetegn og derudover er der også Siam Square, som er teenagernes og Chulanlongkorn Universitetes studerendes foretrukne sted at hænge ud.

Siam Square er det tætteste Bangkok kommer på et egentlig centrum. Fra National Stadium BTS station kan man skifte mellem begge BTS linjer – Sukhumvit linjen og Silom linjen.

Det mægtige Maboonkrong (MBK) shopping er det mest kendte. Centeret der indtil for nylig var Syd-Øst Asiens største shopping mekka (nu overgået af Siam Paragan – et par hundrede meter væk) er stadig en kæmpe turist attraktion. Centeret er 6 etager højt, med en gulvplan på størrelse med adskillige fodboldbaner. Her sælges alt fra billige kopivarer og lokalt design til elektronik og mobiltelefoner. Udvalget af varer er enormt og overgås nok kun af Chatuchak Weekend Markedet. Hver etage har sit tema; 1 og 2 sal sælger mest tøj, sko, tasker og lignende mens 4 sal har hundredevis af shops der sælger nye og brugte mobiltelefoner. Især mobiltelefon markedet er et besøg værd. Thaierne kan ikke leve uden mobilen og som andre steder gælder det om at have den nyeste model så snart den kommer. Det er dog ikke nok i sig selv, man skal også have det helt rigtige mobilnummer og derfor tilbyder butikkerne særligt heldige mobilnumre på store skilte. Et godt nummer med heldige tal kan let koste flere tusinde kroner, men hvad betyder det når Mor og Far betaler og man så i øvrigt er sikret god Karma? På toppen af centeret, 50g 6 sal, ligger to fremragende foodcourts, hvor man for en billig penge kan vælge imellem velsmagende Thailandske retter. Den gamle foodcourt på 6 sal er bedre end den nye og dyrere internationale på 5 sal.

Hvis kopivarer og indendørs bazar ikke frister så meget er der heldigvis flere andre muligheder.

Siam Paragon er Thailand’s største shopping center og et imponerende syn i 7 etager med luksusvarer fra hele verden. Det er her Bangkok’s unge, rige og smukke går for at se og blive set. Pigerne er klædt på, som skulle de til fest blandt kendisserne, og shorts og klip klapper er no-go her, undtaget for de turister der skulle forvilde sig herind.  Centeret byder på alt fra Bang og Olufsen til Armani, Louis Vutton (den ægte), og andre dyre design brands. Som det ikke skulle være nok er der endda et akvarie i kælderetagen – Siam Ocean World!

Har man lyst til at opleve Thailandsk popkultur i fri dresur er det bare at gå over vejen til Siam Square. Her kan man drikke en kop kaffe på Starbucks mens man kan observere hvad der rører sig af mode blandt Bangkoks trendy teenagere.

Mænd, der er blevet trukket med af kæresten kan så prøve ikke at dreje nakken af led efter de mange piger fra Chulalongkorn universitet nærved, iklædt den Thailandske skoleuniform, som består af størrelse extra small skjorte, miniskørt og høje hæle.

Det kan godt være svært at bevare koncentrationen og det Thailandske undervisningsministerium føler sig også jævnligt nødsaget til at indskærpe regler for hvor korte nederdele der må bæres. Det går nemlig ud over koncentrationen til forelæsningerne!