Slangefarm

Slangefarmen, Dronning Saowapha Memorial Institut, tidligere Pasteur Instituttet, har som formål at producere modgift serum til slange-bid ofre i Thailand. Giftslanger herunder Kongekobraen, SiameserKobraen, Russell’s Viper, Banded Krait, Malaysisk Pit Viper, Grøn Pit Hugorm ‘malkes’ dagligt for deres gift til at producere modgift. Gift-malkning og slange-håndtering opvisning afholdes dagligt klokken 10.30 og 14.00 på hverdage.

Det er en interessant sted at tilbringe et par timer, og du kan også lære noget nyt. Thailand er hjemsted for mere end 180 sorter af slanger, hvoraf 56 er dødbringende. Men gå ikke i panik, de fleste turister vil aldrig komme til at se en slange tæt på, medmindre de tager til denne slangefarm selvfølgelig! Nogle af de livsfarlige slanger omfatter Malaysisk Pit Viper, den Stribede Krait, den grønne Pit Viper, Russell’s Viper og King Cobra. Slangefarmen ved Dronning Saovabha Memorial Institute blev oprettet i 1923, da der blev anset for at være et behov for Thailand for at udvikle sin egen vaccine slangebid. Centret hjælper også med at uddanne offentligheden om slanger.

Højdepunktet af besøg på Snake Farm i Bangkok er demonstration af slange håndtering og også hvordan man mælker en slange!  Indgangen er 200 bath (ca. 35 kr) for turister og omkring 40 baht for thaier.