Sukhumvit

Sukhumvit er Bangkok’s hovednerve. Denne traffikerede vej strækker sig fra Siam Square området og faktisk hele vejen til Pattaya, to timer og mange trafikpropper senere. De fleste turister når dog aldrig længere end til mellem Soi 1-33. Det er her hotellerne ligger og det er her der er flest vestlige barer og underholdningstilbud. Sukhumvit er også stedet hvor Bangkok’s berømte/berygtede red light districts, Nana Plaza og Soi Cowboy, findes. Samtidig er der masser af gode restauranter, et araber kvarter og shopping muligheder, så der er noget for enhver smag!

Oprindeligt var Sukhumvit Bangkok’s boomende forretningsområde, og det er det stadig, men da byen voksede hastigt i 80’erne og 90’erne spredte business området sig ud, sådan at området i dag mest er præget af turisme.

Sukhumvit har Bangkok’s bedste samling af hoteller i alle prisklasser. Her finder man flere femstjernede hoteller som Sheraton Grande, The Westin Grande , Conrad, The Landmark og Marriott, samt et stort udvalg af hoteller i mellem klassen.

Sukhumvit har mange ting at byde på, men især måske beliggenhed. Der er adgang til både Skytrain og Metro, hvad der er vigtigt i en by berygtet for trafikaos og lange bilkøer. ‘

Sukhumvit fra sidegaderne (Soi) 1-21 og 4-18 handler mest om natteliv og fest, især er der mange barer med ‘hostesses’ og ‘bar girls’. Nana Plaza (Soi 4) og Soi Cowboy (Soi 21) er Bangkok’s to bar gader og ‘red light districts’ henvendt til udlændinge. Om det er himmel eller helvede er nok ret personligt!

I hvert fald er begge et stort tilløbsstykke og er man single og mand, så finder man nok hvad man leder efter der! Er man ingen af delene er der ikke nogen grund til at frygte, da det hele er meget venligt og på ingen måde truende eller påtrængende. Det eneste der risikeres er at få prikket lidt til fordommene! Stemningen er en helt anden og langt mere festlig end i for eksempel Amsterdam eller vores egen Istedgade.

Ud over hostess barererne er der et stort udvalg af barer, natklubber og restauranter i området. Blandt andet ligger Bangkok’s fashionable natklub Bed Supperclub i Soi 11, hvor udenlandske DJ’s sætter gang i festen og hvor Porschen parkeres udenfor. Det er absolut et besøg værd, selvom om prisen er i den dyre ende. Soi 11 er under alle omstændigheder et besøg værd for gode restauranter, barer og livemusik.

Ellers er det måske især shopping og forkælelse der kan lokke. På hovedvejen Sukhumvit er begge sider fyldt med boder der sælger alt mellem himmel og jord, men mest de allestedsværende kopivarer – Rolex ure, Louis Vutton tasker og brændte DVD’er. Efter en lang dags traven rundt finder man hurtigt en massage i en af de mange massage parlors. Her fås både den klassiske (og hårde) Thai massage, fodmassage og afslappende oliemassage.

Længere ude, forbi Asok-Sukhumvit krydset, finder man det Japanske distrikt i Bangkok nær Skytrain station Phrom Phong. Her er der mange gode Japanske og Koreanske restauranter og Karaoke barer. Det er dog ikke sikkert at der er åbent for ‘Gaijins’!