Sundhed

Når man rejser over på den anden side af kloden er der selvfølgelig en del ting at være opmærksom på med hensyn til sundhed og sygdom. Bangkok er ikke en farlig by og det værste de fleste oplever er en dag eller to med dårlig mave. Hvis man holder sig til at drikke vand på flaske og ikke sætter sig op på en motorcykel, så er risikoen meget lille. Der er ikke malaria i Bangkok og dengue feber er meget sjælden. Nedenunder finder du en række praktiske oplysninger som er gode at vide før rejsen:

Mad og drikke

I modsætning til hvad mange tror er der meget lidt risiko for at blive syg af mad købt på et gadekøkken. Her er råvarerne nemlig altid friske og hygiejnisk tilberedt. Der er langt større risiko for at blive syg af at spise buffeten på hotellet end der er ved at spise på gaden. Derfor en opfordring til at prøve den fantastiske gademad i Bangkok, som er hele turen værd! Når det gælder vand er det bedst ikke at drikke vand fra hanen, men i stedet at købe vand på flaske til et par kroner. Hvis man har det svært med stærk mad kan det være en god ide at sige ‘mai phet’ til kokken/servitricen, så bliver det ikke så stærkt.

Myg

Især i nordthailand og nordøst-thailand kan der være problemer med agressive myg og desværre også myg der er bærere af den farlige Dengue feber virus. Skal du opholde dig udenfor er det en god ide med lange ærmer og bukser og desuden bruge DEET myggebalsam. Undgå steder hvor der er stillestående vand, som fx vand i haven eller små vandhul.

Vaccinationer

Den vigtigste vaccination at få før rejsen til Thailand er en Heppatitis Vaccination. Heppatitis, eller leverbetændelse, er ret smitsomt og kan give alvorlige helbredsproblemer. Heldigvis er det nemt at beskytte sig imod dette ved at få en simpel vaccination. Man skal normalt have to vaccinationer indenfor en måned og så en mere et år efter, så er man dækket for de næste mange år. Derudover er det selvfølgelig en god ide at få tjekket om stivkrampe vaccinationen stadig gælder. Man kan bestille vaccination hos egen læge eller på Statens Serum Institut.

Medicin

Bangkok har rigtig mange apoteker og det meste medicin kan købes i håndkøb. For eksempel kan du uden problemer købe antibiotika og en række andre lægemidler, som man i Danmark skal bruge recept til. Apoteker kan genkendes på et grønt kors.

Hospitaler

Hvis man har brug for lægehjælp er det bedst at tage på hospitalet i Bangkok og ikke til et lægekontor eller klinik. De bedste læger arbejder på hospitalerne og lægerne på klinikkerne taler ofte ikke godt Engelsk. De bedste hospitaler i Bangkok er med få undtagelser private hospitaler, men det betyder selvfølgelig også at det koster penge at blive behandlet. Derfor er det selvfølgelig nødvendigt med en god rejseforsikring. En hurtig konsultation koster ikke alverden, måske 300-500 kr inkluderet medicing, på en af de bedste hospitaler. Et hospital hedder ‘rong pa-ya ban’ eller vis denne tekst  โรงพยาบาล.

De to bedste hospitaler i Bangkok er Samitivej og Bumrungrad, men også Bangkok Hospital er godt:

Bumrungrad Sukhumvit

33 Sukhumvit 3 (Soi Nana Nua)
Wattana, Bangkok, 10110 Thailand
Telephone: +662 667 1000
Facsimile: +662 667 2525
Emergency:+ 662 667 2999
http://www.bumrungrad.com/
E-mail address: info@bumrungrad.com

Samitivej Sukhumvit

133 Sukhumvit 49
Klongtan Nua
Vadhana, Bangkok 10110
Tel: +66(0)2711-8000
Fax: : +66(0)2391-1290
http://www.samitivejhospitals.com/
E-mail: info@samitivej.co.th

Samitivej Srinakarin
488 Srinakarin Rd.
Suanluang, Bangkok 10250
Tel:     +66 (0) 2378-9000
Fax:     +66 (0) 2731-7044
http://www.samitivejhospitals.com/
E-mail: info.snh@samitivej.co.th