Banglamphu og Kao San Road

kao san roadSe vores anbefalede hoteller nær Kao San Road – Klik Her

Banglamphu er Bangkok’s historiske centrum, det var her europæiske skibe først lagde til, og det er her skiftende thailandske kongefamilier har boet i det majestætiske og imponerede Grand Palace. I 70’erne blev området ved Chao Praya floden verdenskendt som de rygsækrejsendes foretrukne base i Thailand og Syd-Øst Asien. Det var især den berømte gade Kao San Road som trak og her finder man stadig de billigste guesthouses i hele byen. I dag kæmper de oprindelige guesthouses med luksus boutique hoteller i kampen om at tiltrække mere velbeslåede ryksækrejsende, de såkaldte ‘flashpackers’, men skal man finde et værelse til 30 kr for en nat, ja så kan man stadig det!

Kao San Road dominerer selvfølgelig området, men det er også i Banglamphu at de fleste kendte seværdigheder ligger. I gå afstand finder man kongepaladset Grand Palace, Wat Pho templet, Det Gyldne Bjerg, Amulet Markedet og selvfølgelig Chao Praya floden.

Tæt på Grand Palace ligger Thailand’s ældste universitet Thammasat (Mahalay Thammasat), som var skuepladsen for massakren på Thailandske universitets studerende i 1976. Universitet er berømt i Thailand og har tradition for at være fritænkende og liberalt i et ellers meget fastlåst og traditionelt samfund. Silpakorn kunst universitet ligger også nærmest side om side med Thammasat og de to store universiteter sætter selvfølgelig et stort præg på hele området. Omkring universiteterne og i sidegaderne til Kao San er der derfor et utal af spændende og trendy barer, musiksteder, cafeer og kunstgallerier.

På den måde bliver sammensmeltningen af nyt og gammelt, Thai og udenlandsk, et symbol på netop det der gør Thailand unik. Her møder du Buddistiske munke på morgengang, rige unge Thaier med egen importeret bil, alverdens originaler og ryksækrejsende, studerende og hvem der ellers har forvildet sig til Kao San Road den aften. Kort sagt, så skal det opleves og når også de fleste turist attraktioner ligger her, så er det oplagt at starte turen med et par dage her.