Kao San Road Guesthouses

Kao San Road er Bangkok’s backpacker område og her finder du det absolut største udvalg af billige hoteller og guesthouses. Der er noget for enhver smag og alle budgetter.

Fra helt enkle og meget spartanske guesthouses til hoteller med masser af luksus. Der er alligevel langt flest guesthouses og det er disse som er udgangspunktet for mange ryksækrejsende. Her kan man lade op, slappe af og planlægge den videre rejse i selskab med andre backpackere fra hele verden.

Det er en rigtig god måde at starte rejsen på med en blød landing i Thailand’s fremmedartede kultur. Kao San Road er et sted som er helt sit eget og som ikke findes andre steder; det i sig selv er et besøg værd.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om hvordan du finder det rigtige guesthouse, så læs videre, så er du ikke helt uforberedt når du ankommer!

Et ‘guesthouse’ adskiller sig fra et budget hotel på flere områder, selvom grænserne nogen gange er lidt flydende. Et klassisk guesthouse, som der bliver færre af, er oftest drevet af en familie i en tidligere beboelsesejendom og har en række spartanske rum, ofte med fælles bad og toilet. Nyere guesthouses kan være en del af en kæde eller bare ejet af flere private ejere. Guesthouses har stort set altid et større fællesareal, hvor gæsterne kan få noget at spise fra køkkenet, slænge sig i sofaer, læse bøger, se dvd film på lærred eller bare hænge ud og snakke med hinanden. Derudover kan der være kæmpe forskel på stemningen og temaet fra det ene guesthouse til det andet, og det er også en del af charmen. Det svarer lidt til et vandrehjem eller hostel i Danmark.

Det koster det:

Prisen på et værelse afhænger af beliggenhed, faciliteter, højsæson/lavsæson og popularitet. Du får for det meste hvad du betaler for:

Under 200 baht:

Selv for rejsende på meget små budgetter er der plads at få på Kao San Road. De aller billigste værelser på Kao San Road starter omkring 150 baht (25 kr.) pr. nat. For så beskedent et beløb skal man heller ikke regne med ret meget. Guesthouse værelser op til 200 baht indeholder kun det aller mest nødvendige: En seng og en vifte, og det er så det. Toilet og bad deles med resten af værelserne og man skal ikke regne med rent sengetøj eller en madras uden kryb. Det kan godt gå an, hvis du ikke er kræsen og gerne vil have at pengene slår til i en længere periode. En del af de rigtig billige steder er gamle levn fra en svunden tid, med tynde vægge, åbne lofter ind til naboen og en følelse af at være transporteret tilbage i tid til 60’erne, hippier og Vietnam krigen. Se billedet nedenunder for et eksempel:

Guesthouse Kao San Road

250 – 350  baht

I mellemklassen af guesthouses finder vi de fleste muligheder. Her afhænger det meget af hvor du indlogerer dig. Oftest får du stadigvæk kun en vifte og ikke aircondition, men omkring de 300-350 baht får man ofte eget bad (med varmt vand) og toilet, nogen gange endda et meget lille TV. Guesthouses i denne prisklasse tilbyder også rengøring og rene lagner der skiftes hver anden dag eller oftere. De fleste guesthouses på Kao San Road falder ind under denne kategori. Her finder du også oftest et stort fællesareal med restaurant, film på dvd, internet cafe, sofaer og puder til at slænge sig i og muligheden for at arrangere udflugter.

Guesthouse Kao San Road

350 – 550 baht

I øverste kategori af guesthouse værelser får du lidt mere. Måske er der et par møbler, TV, en god seng og minibar, men vigtigere er at der er aircondition. Det bliver rigtig varmt om natten i Bangkok!

Guesthouse Kao San Road

Der ligger de:

Man behøver ikke gå langt i hele Kao San Road området for at finde et guesthouse, de er alle steder, men især på selve Kao San Road, Rambuttri Road og Phra Athit Road. De guesthouses der ligger på Kao San Road og i de små gyder, har selvfølgelig den fordel at de ligger midt i festen, men tilgengæld skal man så ikke regne med ret meget nattero. Der bliver færre og færre klassiske guesthouses på Kao San eftersom disse må vige for rigtige hoteller til ‘flashpackerne’. Soi Rambuttri (Rambuttri Road) er en gade der ligger tæt på Kao San Road og er blevet meget populær. Du kan læse mere på svensk på resa till Thailand. Det skyldes især de mange gode guesthouses, barer og restauranter og så at der ikke er så meget kaos og larm. Det er nok her de fleste vil foretrække at bo. Thanon Phra Athit er den vej der ligger ned til Chao Praya floden og Phra Arthit fortet. Her finder du de fleste af de aller billigste og mindste guesthouses. Der ligger også en del barer og spisesteder som er populære bland det lokale universitetsstuderende fra Thammasat University. Her er langt mere stille end de to andre gader, tilgengæld er det ret spartanske forhold. Se kortet nedenunder for at få et overblik:

Royal City Avenue (RCA)

Royal City Avenue (RCA) er en af Bangkok’s hotteste club scener med populære natklubber som Slim, Flix, Route 66 og Club 808. Det er her de helt unge Thai’er tager hen for at få det bedste ud af natten.

RCA

Der er ikke mange her over de 30 år(snarere 18-25) og de fleste er studerende eller bare unge og i festhumør. Der er næsten kun Thai’er på RCA, udover de få unge faranger (udlændinge), som er in-the-know og oftest inviteret af en gruppe Thai’er. Det betyder dog ikke at man føler sig udenfor, da de fleste unge Thai’er rigtig gerne vil tale med dig og høre om hvor du er fra og hvordan du ellers har fundet frem til RCA!

Stilen er en blanding af typisk Thai natklub, med dertil hørende lave borde, whiskey og mixers table service og live housebands, og så mere vestlig orienteret club scene med DJ og dansegulv. Dresscoden er generelt trendy og classy. Pigerne i korte kjoler og høje hæle og fyrene i skjorte, men det afhænger selvfølgelig af moden lige i øjebliket. Men skal du ud på RCA eller andre steder i Bangkok, så går du sjældent galt i byen hvis du er pænt påklædt.

Location:

RCA ligger placeret som en sidegade mellem New Petchburi Road og Rama IX road. Den letteste måde at finde vej er ved enten at tage en taxi direkte eller tage Metroen til Asok MRT og så tage en taxi derfra. Klubberne åbner hen ad aftenen, omkring kl. 8, og lukker allerede ved 2 tiden om natten.

Slim og Flix Club

Flix

Slim spiller mest hip-hop og R’n’B i en imponerende moderne klub, med interiør i stål og glas. Klubben er opdelt i to områder, udenfor og indenfor. I det største lokale bliver der sat borde op til whiskey og så danses der ellers ved bordene indtil midnat, hvor der gøres plads til et større dansegulv. Slim er helt sikkert et besøg værd, men kom i god tid, ellers kan det blive svært at få plads senere på aftenen, hvor kluben er fyldt til bristepunktet.

Flix er en del af Slim, og hvor Slim ofte har liveband, så er Flix mere orienteret mod Techno og Dance. Er det din musiksmag, så er Flix nok det bedste bud på en god aften i byen på RCA.

Route 66

Route 66

Route 66 er RCA’s bedst kendte klub og har været en fast bestanddel af gaden i over 10 år. Tjek Route 66 ud, hvis du har energi nok til at danse hele aftenen og fyre den af til livemusik og godt selskab. Route 66 består af flere rum, som spiller forskellig musik, for eksempel live covernumre eller hip-hop og dance. Ligesom de andre klubber er der borde over det meste af klubben og kun et lille dansegulv, så der bliver mest danset og festet ved bordene. Der er dog et stort dansegulv i den sydlige del af klubben, hvor der spilles hip-hop og R’n’B.

Club 808

Club 808

Club 808 er en af Bangkok’s i øjeblikkets bedste klubber med et stort publikum og internationale DJ’s på gæstelisten. For eksempel har Roger Sanchez, Coldcut, Craze, Tiesto mfl. spillet her.

Så hvis du vil tage chancen på at høre en kendt international DJ, så er der bedst muligheder for det her. Stedet er stort og moderne, men kan virke lidt mindre personligt end de andre klubber.

Turistattraktioner i Bangkok

Bangkok er blevet et populært turistmål i Thailand med mange turister på sommerferie, der myldrer gennem byen for at nyde nogle af byens attraktioner. Der er meget at se og gøre i Bangkok. Her er nogle af de seværdigheder, som Bangkok har at tilbyde.

Damnoen Saduaks flydende marked er et sted, du ikke må til at undvære. Her vil du blive mødt af adskillige træbåde lastet med frisk frugt, grøntsager og blomster. Du kan købe dig nogle nudler, som vil blive tilberedt i både af madsælgere, og de serveres varmt. Dette er en enestående oplevelse, meget forskellig fra at shoppe i indkøbscentre. Chinatown er et af Bangkoks mest livlige og farverige områder med adskillige guldbutikker og indkøbscentre. Til nytår og under lokale festivaler afholdes festlighederne afholdes på gaden med masser af leben.

Grand Palace fra det 18. århundrede har været hjemsted for den thailandske konge i mere end hundrede år og er en af Bangkoks førsteklasses attraktioner. Du vil blive forbløffet over dens fantastiske arkitektur og minutiøse detaljer. Emerald Buddha fra det 15. århundrede er konstrueret ud af en enkelt smaragdblok og opbevares i Wat Pra Kaeo, et meget hæderkronet religiøst sted i Thailand. Daggryets tempel eller Wat Arun fra det 19. århundrede er et andet smukt tempel i Kyymer-stil og en af Sydøstasiens vigtigste religiøse seværdigheder. Vimanek Mansion er endnu en turistattraktion. Siam Ocean World er Bangkoks akvariemuseum, bolig for tusinder af undersøiske dyrearter.

Bangkok er en attraktiv destination for en billig sommerferie.

Transport

Bangkok er berygtet for trafikkaos og lange bilkøer og der er også noget om snakken. Ligesom andre storbyer i eksplosiv vækst har infrastrukturen i Bangkok ikke kunnet følge med befolkningstilvæksten og antallet af biler. På forunderligvis er det alligevel lykkedes Thaierne at skabe et netværk af transportmuligheder som gør, at man ikke behøver sidde fast i en taxa. Nedenunder finder du en introduktion til transport rundt i Bangkok.

BTS:

Skytrain netværket består af to linjer hævet over jorden på skinner. BTS systemet er den klart nemmeste og mest behagelige måde at komme rundt i Bangkok på. Vognene har aircondition og kører hvert 5 minut. Der kan godt være trangt i myldretiden, men det er langt fra så slemt som for eksempel i Tokyo.

De to BTS linjer, henholdvis Sukhumvit linjen og Silom linjen dækker det meste af Bangkok’s moderne centrum. Sukhumvit linjen kører fra Chatuchak (Weekend Markedet) i nord til On Nut i syd og stopper undervejs ved blandt andet Siam Square (BTS Siam), hvor der er skifte til Silom linjen, og flere andre stop langs Sukhumvit. Silom linjen kører fra National Stadium (MBK Shopping Center), til Saphan Taksin (Chao Praya floden). Det er derfor muligt at komme de fleste steder hen med undtagelse af den gamlde bydel Banglamphoo, som ligger isoleret også i forhold til metroen (MRT).

Der er flere måder at købe billet på. Den simpleste måde er at købe billet til der hvor man skal hen i en automat på stationen. Det koster mellem 15 og 40 baht (2.5 til 6.5 kr). Det er priser som den danske offentlige transport burde tage ved lære af! Derudover kan man købe kort der gælder for en dag eller kort med et fast antal ture på. Begge er billigere end at købe det samme antal billetter.

MRT:

MRT er Bangkok’s metro og dækker de områder som BTS’en ikke dækker. Du kan skifte mellem de to på Asok BTS og ved Sala Daeng BTS. Metroen er ligesom Skytrain topmoderne og airconditioneret. Der er kun en linje, som kører fra Chatuchak i nord til hovedbane gården Huamlamphong i syd.  Undervejs kører metroen ad den meget trafikerede vej Ratchada, hjemsted for mange hoteller og karaoke “paladser”. Ved Sukhumvit MRT kan der skiftes til Asok BTS. Herefter drejer metroen sydpå mod Silom og Satorn inden den stopper i Hualamphong. Man køber billetter på stationerne og her kan man også købe diverse rabatkort. BTS og MRT er to separate systemer, så man kan desværre ikke bruge billetter fra den ene på den anden. Metroen er mest anvendelig når man skal til Hualamphong for at tage et tog og ikke har lyst til at køre i taxa, eller hvis man skal ud til Ratchada.

Chao Praya færger

Chao Praya er navnet på den flod er navnet på den flod som bugter sig igennem Bangkok og er til idag hovedvejen for transport af varer. Der sejler flere færger på floden og de er både hurtige, behagelige og spændende at benytte. Faktisk er det hurtigst at tage en færge, hvis man for eksempel skal fra Kao San Road til Chinatown. Selve turen er en oplevelse i sig selv, hvor man får et fantastisk udsyn til Bangkok’s templer, hoteller og beboelse set fra søsiden. Prisen ligger på mellem 21-30 baht (ca. 3 til 5 kr).

Kanal både:

Bangkok var engang kendt som Østens Venedig, på grund af de mange kanaler (Thai: Khlong) som udgjorde kernen i transport netværket, men da byen voksede blev de fleste kanaler asfalteret og mange af dem forsvandt helt. I dag er der stadig et par kanaler tilbage, som man stadig kan sejle på. Khlong Saen Saeb er den største. Her sejler der hurtige kanal både, som er en sjov oplevelse. Saen Saen strækker sig helt fra Banglamphu til Ramkhamhaeng og passerer blandt andet tæt forbi Siam Square , MBK og Pratunam markedet. Det gælder om at holde tungen lige i munden når man skal ombord på en af bådene som kun stopper helt kort ved kajen. Vandet i kanalerne er nemlig meget beskidt og i mange tilfælde giftigt, så det gælder altså om ikke at falde i!

Bus:

Bangkok har et utal af busruter som dækker alle afkroge af byen og mange forskellige slags busser. Desværre er det ikke sådan ligetil at finde ud af hvilken bus der kører hvorhen og hvornår med mindre man taler og læser Thai. Det bør dog ikke afholde de eventyrlystne til at hoppe på en bus og håbe på det er den rigtige, men det er nok de færreste der vil få brug for det, når Taxa’er er så billige. De lokale busser i Bangkok findes i mange varianter lige fra de små grønne busser som sprutter afsted, til behagelige airconditionerede busser. Der er også et hav af minibusser som kører fra Victory Monument BTS til alle afkroge af landet. Skal man ud af Bangkok til for eksempel Pattaya, Hua Hin, Ayuthaya eller helt til Cambodja, kan man tage de udmærkede offentlige langturs busser. Der findes 3 klasser og det er stærkt anbefalet at tage enten 1.klasse eller VIP busserne.

Der er tre store buscentraler i Bangkok: Mo Chit med busser mod Nord og Nord-Øst til Chiang Mai og Isaan, Ekamai med busser mod Øst, Pattaya og Ko Chang, og ‘Southern Bus Station’ i Thon Buri, som kører sydpå til blandt andet Phuket og Ko Samui.

Taxi:

Der er mere end 70.000 taxier i Bangkok og priserne er meget lave set med danske øjne. Stort set alle steder i Bangkok, på alle døgnets tidspunkter kan du finde en taxa ved at stille dig ud til den nærmeste vej. Taxier i Bangkok er Toyata Corollaer, nogen i bedre stand end andre, men generelt helt ok. Det koster meget lidt at køre i Taxi i Bangkok, taxameteret begynder på 35 baht (ca. 6 kr) og stiger så pr. antal kørte kilometer og brugt tid. Regn dog ikke med danske tilstande, hvor et rødt lys koster en formue. En tur på en halv time i Bangkok koster sjældent over 5o kr og den gennemsnitlige tur koster vel 15-20 kr.

Det gælder dog kun hvis taxi chaufføren sætter taxameteret til. De fleste turister kommer de første par dage ud for taxichauffører som nægter at bruge taximeter eller som lige skal vise en skrædder først. Her er der ikke tale om almindelige taxichauffører, men plattenslagere som hænger ud foran hoteller og lignende og så tager overpris. Derfor er det bedste råd at holde sig væk fra taxier som holder parkeret, eller chauffører som henvender sig uopfordret. Kald i stedet på en taxi ved en vej og sæt jer så ind og sig hvor I skal hen. I langt de fleste tilfælde bliver taximeteret sat til, men gør det ikke det, så hop bare ud igen. Der kommer altid en taxi mere i Bangkok. Den eneste fordel ved at køre med de dyrere taxier uden taximeter er, at chaufførerne ofte taler bedre engelsk.

Tuk-Tuk

En Tuk-Tuk er en slags trehjulet motoriseret Rickshaw og en unik Thailandsk opfindelse. Tuk-Tuk’en er et Thailandsk nationalklenodie og var tidligere meget udbredt, men er i dag mest brugt for turister og Thaier som skal transportere mange varer med hjem. Tag endelig en tur i en Tuk-Tuk, det er en sjov oplevelse og hører med til et besøg i Bangkok. Tuk-Tuk’er bruger ikke taxameter, så her skal der forhandles. Regn med at skulle betale mere end en taxa eller accepter at besøge en skrædder eller juveler i bytte for en meget lavere pris. Tuk-Tuk chaufførerne får benzin kuponner af disse butikker og også kommission af eventuelle salg. Det kan godt betale sig at tage sådan en tur med en Tuk-Tuk, hvor man får set noget sightseeing for bare et par baht. Man skal så bare passe på med ikke at lade sig overtale til at købe noget på nogen af de obligatoriske stop. Skræddere eller juvelerer som bruger Tuk-Tuk’er til at få kunder, er oftest væsentlig dyrere end markedsprisen.

Motorcykel Taxa:


Motorcykel taxaerne (på Thai ‘Motocy’) er ikke for dem der er bange af sig. En motorcykel taxa er, som navnet antyder, en motorcykel, oftest en scooter, som man så sætter sig bag på. Motorcykel taxaerne kan kendes på at chaufførerne har orange veste på. De bruges mest til at køre op og ned af Soi’erne (sidegaderne) og fra BTS stationer og shoppingcentre. Det kan måske virke dumdristigt at sætte sig op på en motorcykel i Bangkok’s kaotiske traffik, men motorcykel taxaerne er faktisk den hurtigste måde at komme rundt i byen på over korte afstande og har man først vænnet sig til det, så er det fristende ikke at skulle gå længere end højst nødvendigt i varmen og bilosen. Prisen på en tur er fastsat på forhånd og er oftest på mellem 10-30 baht (ca. 2 til 5 kr) alt efter afstand. Hvis man skal køre længere end de normale ruter, må man forhandle prisen selv.