Sundhed

Når man rejser over på den anden side af kloden er der selvfølgelig en del ting at være opmærksom på med hensyn til sundhed og sygdom. Bangkok er ikke en farlig by og det værste de fleste oplever er en dag eller to med dårlig mave. Hvis man holder sig til at drikke vand på flaske og ikke sætter sig op på en motorcykel, så er risikoen meget lille. Der er ikke malaria i Bangkok og dengue feber er meget sjælden. Nedenunder finder du en række praktiske oplysninger som er gode at vide før rejsen:

Mad og drikke

I modsætning til hvad mange tror er der meget lidt risiko for at blive syg af mad købt på et gadekøkken. Her er råvarerne nemlig altid friske og hygiejnisk tilberedt. Der er langt større risiko for at blive syg af at spise buffeten på hotellet end der er ved at spise på gaden. Derfor en opfordring til at prøve den fantastiske gademad i Bangkok, som er hele turen værd! Når det gælder vand er det bedst ikke at drikke vand fra hanen, men i stedet at købe vand på flaske til et par kroner. Hvis man har det svært med stærk mad kan det være en god ide at sige ‘mai phet’ til kokken/servitricen, så bliver det ikke så stærkt.

Myg

Især i nordthailand og nordøst-thailand kan der være problemer med agressive myg og desværre også myg der er bærere af den farlige Dengue feber virus. Skal du opholde dig udenfor er det en god ide med lange ærmer og bukser og desuden bruge DEET myggebalsam. Undgå steder hvor der er stillestående vand, som fx vand i haven eller små vandhul.

Vaccinationer

Den vigtigste vaccination at få før rejsen til Thailand er en Heppatitis Vaccination. Heppatitis, eller leverbetændelse, er ret smitsomt og kan give alvorlige helbredsproblemer. Heldigvis er det nemt at beskytte sig imod dette ved at få en simpel vaccination. Man skal normalt have to vaccinationer indenfor en måned og så en mere et år efter, så er man dækket for de næste mange år. Derudover er det selvfølgelig en god ide at få tjekket om stivkrampe vaccinationen stadig gælder. Man kan bestille vaccination hos egen læge eller på Statens Serum Institut.

Medicin

Bangkok har rigtig mange apoteker og det meste medicin kan købes i håndkøb. For eksempel kan du uden problemer købe antibiotika og en række andre lægemidler, som man i Danmark skal bruge recept til. Apoteker kan genkendes på et grønt kors.

Hospitaler

Hvis man har brug for lægehjælp er det bedst at tage på hospitalet i Bangkok og ikke til et lægekontor eller klinik. De bedste læger arbejder på hospitalerne og lægerne på klinikkerne taler ofte ikke godt Engelsk. De bedste hospitaler i Bangkok er med få undtagelser private hospitaler, men det betyder selvfølgelig også at det koster penge at blive behandlet. Derfor er det selvfølgelig nødvendigt med en god rejseforsikring. En hurtig konsultation koster ikke alverden, måske 300-500 kr inkluderet medicing, på en af de bedste hospitaler. Et hospital hedder ‘rong pa-ya ban’ eller vis denne tekst  โรงพยาบาล.

De to bedste hospitaler i Bangkok er Samitivej og Bumrungrad, men også Bangkok Hospital er godt:

Bumrungrad Sukhumvit

33 Sukhumvit 3 (Soi Nana Nua)
Wattana, Bangkok, 10110 Thailand
Telephone: +662 667 1000
Facsimile: +662 667 2525
Emergency:+ 662 667 2999
http://www.bumrungrad.com/
E-mail address: [email protected]

Samitivej Sukhumvit

133 Sukhumvit 49
Klongtan Nua
Vadhana, Bangkok 10110
Tel: +66(0)2711-8000
Fax: : +66(0)2391-1290
http://www.samitivejhospitals.com/
E-mail: [email protected]

Samitivej Srinakarin
488 Srinakarin Rd.
Suanluang, Bangkok 10250
Tel:     +66 (0) 2378-9000
Fax:     +66 (0) 2731-7044
http://www.samitivejhospitals.com/
E-mail: [email protected]

Budget – Så meget koster det i Bangkok

Bangkok er en billig by at være turist i. Priserne er meget lavere på mad, hotel og stort set alt andet end andre populære ferie destinationer, så du får rigtig meget ferie for pengene. Vekslekursen fra danske kroner til Thai baht er meget fordelagtig, men prisniveauet på basisvarer er bare generelt lavere i Thailand, mest på grund af lave lønninger og konkurrence i hotel og turist branchen.

Hvor meget skal man så have med til en ferie i Bangkok og Thailand?

Hvis man er tilfreds med at bo på billige og spartanske guesthouses, købe øl i 7-11 og spise på de lokale gadekøkkener, så kan man faktisk klare sig for 1000 Baht om dagen eller ca. 200 danske kroner. Skal man bo på luksus hotel, spise mad på internationale restauranter og drikke drinks i hotel barer, så kan man hurtigt bruge 2000 kr om dagen. Nedenunder finder du en liste over priserne på forskellige varer og services:

Hotel (1 person overnatning):

  • Billig guesthouse – 300 baht (ca. 50 kroner)
  • Mellemklasse hotel – 2000 baht (ca. 300 kroner)
  • 5 stjernet hotel – 8000 baht (ca. 1400 kroner)

Mad (1 person):

  • Nudler på gadekøkken – 20 baht (ca. 3 kroner)
  • En ret med kød på gadekøkken – 35 baht (ca. 7 kroner)
  • 3 retters menu på mindre restaurant – 150 baht (ca. 25 kroner)
  • 3 retters menu på international restaurant – 800 baht (ca. 140 kroner)
  • Mc Donalds menu – 90 baht (ca. 15 kroner)

Transport

  • Busbillet – 10 baht (ca. 2 kroner)
  • Taxi, kort tur – 60 baht (ca. 10 kroner)
  • Taxi, lang tur – 150 baht (ca. 25 kroner)
  • Skytrain billet – 25 baht (ca. 4 kroner)
  • Motorcykel taxi – 20 baht (ca. 3 kroner)

Underholdning

  • Natklub adgang med 1 drink – 150 baht (ca. 25 kroner)
  • Biograf billet – 100 baht (ca. 15 kroner)

Taletid, internet og mobil

  • Internet 1 time – 60 baht
  • Taletidskort 1 time – 50 baht
  • Brugt iphone – 5000 baht

Et budget for Bangkok som inkluderer 3 stjernet hotel, spise på gode lokale restauranter og udflugter om dagen ville være omkring 3500-5000 baht eller ca. 600-900 kr om dagen. Det kan gøres væsentlig billigere på Kao San Road og lignende og meget dyrere på de 5 stjernede hoteller.

Slangefarm

Slangefarmen, Dronning Saowapha Memorial Institut, tidligere Pasteur Instituttet, har som formål at producere modgift serum til slange-bid ofre i Thailand. Giftslanger herunder Kongekobraen, SiameserKobraen, Russell’s Viper, Banded Krait, Malaysisk Pit Viper, Grøn Pit Hugorm ‘malkes’ dagligt for deres gift til at producere modgift. Gift-malkning og slange-håndtering opvisning afholdes dagligt klokken 10.30 og 14.00 på hverdage.

Det er en interessant sted at tilbringe et par timer, og du kan også lære noget nyt. Thailand er hjemsted for mere end 180 sorter af slanger, hvoraf 56 er dødbringende. Men gå ikke i panik, de fleste turister vil aldrig komme til at se en slange tæt på, medmindre de tager til denne slangefarm selvfølgelig! Nogle af de livsfarlige slanger omfatter Malaysisk Pit Viper, den Stribede Krait, den grønne Pit Viper, Russell’s Viper og King Cobra. Slangefarmen ved Dronning Saovabha Memorial Institute blev oprettet i 1923, da der blev anset for at være et behov for Thailand for at udvikle sin egen vaccine slangebid. Centret hjælper også med at uddanne offentligheden om slanger.

Højdepunktet af besøg på Snake Farm i Bangkok er demonstration af slange håndtering og også hvordan man mælker en slange!  Indgangen er 200 bath (ca. 35 kr) for turister og omkring 40 baht for thaier.

Hotel Bangkok – Hvor skal man bo i Bangkok?

Et af de spørgsmål man hører rigtig ofte er “Hvor skal vi bo i Bangkok?”, og det er jo et rigtig godt spørgsmål, når nu man ikke kender byen. Det er ikke let at give et svar der passer til alle, hvor du skal bo i Bangkok afhænger nemlig meget af hvad du vil opleve og af dit budget. Bangkokguide.dk anbefaler alligevel de fleste at lede efter et hotel i et af følgende områder: Kao San Road, Silom, Riverside, Siam Square eller Sukhumvit. Der er også fine hoteller andre steder, men de nævnte områder er dem som ligger mest centralt og som er mest velegnet til turister. Nedenunder har vi skrevet lidt om hvad de enkelte områder byder på af hoteller, shopping og oplevelser. Så kan I vælge et hotel der passer perfekt til jer.

Når du skal booke hotel i Bangkok, så kan det rigtig godt betale sig at gøre det online. Hos Bangkokguide.dk anbefaler vi den internationale service Hotels.com fordi de næsten altid er billigst (nogle gange op til 50-70%), og så er de professionelle og du kan stole på dem. Forskellen på at booke online gennem dem eller at booke gennem hotellet er ret stor. Ofte kan man opgradere en stjerne for samme prise. For eksempel kan du bo på et 5 stjernet hotel men kun betale for et 4 stjernet, eller bo på 3 stjerner for hvad et godt guesthouse ville koste. Især på de 5 stjernede hoteller får man fantastisk meget for pengene i Bangkok. For hvad det mindste hotelværelse i København koster, får du i Bangkok en stor og luksuriøs suite – hvis du vel og mærke booker med rabat online. Det kan varmt anbefales at forkæle sig selv med en dag eller to på en af disse hoteller.

Sukhumvit:

Bangkoks ene turist centrum (det andet er Kao San Road). Sukhumvit er navnet på Bangkoks hovedvej der strækker sig fra Siam (centrum) syd over helt til Pattaya. Sukhumvit fra Soi 1 hele vejen til omkring Sukhumvit Soi 33 er fyldt med hoteller, restauranter, shopping, natklubber og underholdning. Der er noget for enhver smag. Sukhumvit er det sikre valg, hvis man vil bo tæt på BTS skytrain og samtidig have alle muligheder indenfor gå afstand. Flere af Bangkoks bedste hoteller ligger her, men der er også budget hoteller.

Se Bangkokguide.dk’s hotel anbefalinger på Sukhumvit Road her!

Siam Square:

Området omkring Siam Square er nok det tætteste man kommer på centrum i Bangkok. Her ligger de store shopping centre og de to BTS ruter mødes på netop Siam BTS station. Chulalongkorn University er Bangkoks mest prestigefulde universitet og derfor er hele området ungt, trendy og progressivt. Der er flere gode hoteller i alle prisklasser i området. I forhold til Sukhumvit eller Kao San Road er Siam Square et godt sted at bo, hvis man vil bo helt centralt med masser af shopping lige i nærheden.

Se Bangkokguide.dk’s hotel anbefalinger på Kao San Road her!

Kao San Road:

Kao San Road er navnet på den berømte backpacker gade i Bangkok (set i filmen ‘The Beach’), men området byder også på de fleste af Bangkoks turistattraktioner som Kongepaladset og Wat Pho templet. De fleste hoteller her er guesthouses eller mellemklasse hoteller til rimelige priser. Kao San Road ligger ikke så godt til i forhold til resten af Bangkok, og især shopping mulighederne, da der ikke er hverken Skytrain eller Metro. Bo her, hvis i gerne vil bo billigt og samtidig have kort afstand til seværdigheder og natteliv.

Se Bangkokguide.dk’s hotel anbefalinger på Kao San Road her!

Riverside:

Langs Chao Phraya floden ligger Bangkoks absolut mest luksuriøse hoteller. Perlen blandt dem alle er det hæderskronede Mandarin Oriental Hotel, hvor kongelige, filmstjerner, berømte forfattere og statsoverhoveder har boet, men også de 5 stjernede  Millenium Hilton, Sheraton, Shangri La ligger her. Centre Point Silom billigere og et rigtig godt valg. Riverside strækker sig fra Kao San Road i nord til Sathorn i syd og ligger centralt til både Bangkoks turistattraktioner, Skytrain, Chinatown og shopping. Udsigten fra altanen eller restauranten ved flodbredden er alle pengene værd.

Se Bangkokguide.dk’s hotel anbefalinger til Riverside her!

Hoteller – Riverside

Derfor skal du booke med Hotels.com:

Bangkokguide.dk anbefaler at booker dit hotel i Bangkok med Hotels.com. Det gør vi mest af en grund – prisen! Der er mange penge at spare hvis du booker gennem Hotels.com, ofte op til 50-70% på en overnatning. Hotels.com er en international hotel booking service, som det ganske enkelt er dumt ikke at benytte. Sammenlign gerne selv priserne på hotellernes egne sider, men hvis du gerne vil have mest luksus for pengene, så brug dem. Hotels.com er en seriøs og professionel side, som garanterer din booking.

Bangkokguide.dk anbefaler:

Riverside

The Peninsula ★★★★★

Bangkok’s fineste luksushotel med en fantastisk beliggenhed ned til Chao Praya floden. Hotellet blev i 2003 kåret til verdens bedste og udstråler en blanding af tidløs elegance og Thailandsk gæstfrihed.
Hotellet har 370 flotte værelser med udsigt over Bangkok og Chao Phraya-floden. Alle værelser har aircondition, tv, telefon, hårtørrer og internetforbindelse. Ud over det byder hotellet på restaurant, swimmingpool, fitnesscenter, sauna og skønhedssalon.

Shangri-La ★★★★★
Eksotisk de luxe hotel på bredden af Chao Praya floden, omgivet af smukke tropiske haver. Hotellet er flere gange kåre som et af verdens bedste hoteller. Mere end 500 smagfuldt indrettede og rummelige værelser med blandt andet wifi-internet, safe, hårtørrer, sattelit tv og filmkanaler. Fremragende nationalt og internationalt køkken. Stor udendørs pool og fitness center.
Millennium Hilton ★★★★★
5 stjernet luksus og ekseptionel service med fantastisk udsigt over Chao Praya floden og skyline. Perfekt til ferien for både familier og par. Gratis færge over floden. 543 værelser med alle faciliteter. Stor udendørs pool på toppen af hotellet.Fitness center, sauna og jacuzzi. Flere restauranter med Thai, Kinesisk og Internationalt køkken. Skybar og lounges.
Centre Point Silom ★★★★☆
Bedst til prisen. Centre Point Silom er et populært første klasse hotel. Hotellet ligger ved Chao Praya floden, hvor du i gå afstand finder et utal af butikker. I øvrigt ligger Bangkoks historiske kvarter, Rattanakosin, også tæt på Sukhumvit. Herfra kan du bl.a. tage en sejltur på den smukke Chao Phraya flod og fx se Grand Palace, Wat Arun eller Wat Po. Et rigtig godt hotel til prisen, som har en perfekt central placering til sightseeing, shopping og afslapning.
Royal Orchid Sheraton ★★★★★
Royal Orchid Sheraton ligger lige på bredden af Chao Praya floden lige i nærheden af River City Shopping komplekset. 5 stjernet internationalt hotel i topklasse med internationale restauranter, bar, mødelokale, udendørs pool, børnebassin, fitness og spa center, beauty salon, sauna, massage, tennisbaner og meget mere. Alle hotelværelser har bad, aircon, satellit-tv, minibar, kaffe og te koger, hårtørrer og safe.
Royal River ★★★☆☆
Hotellet ligger tæt på alle Bangkoks seværdigheder på Chao Praya flodens vestlige bred. På hotellet findes reception, room service, lobby lounge, restauranter, swimmingpool, bar ved poolen, mødelokaler, Internet service, spa samt vaskeri service. Hotelværelserne er udstyret med aircondition, telefon, tv og minibar. Rummelige værelser og god, smilende service.
Mandarin Oriental ★★★★★
Mandarin Oriental Hotellet har været jetsettets og elitens foretrukne hotel i Bangkok siden 1876. Her har konger, dronninger, rockstjerne og verdenskendte forfattere boet. I 2006 fik den gamle dame ved Chao Phraya floden et ansigtsløft. Hotellet tælles med blandt en håndfuld hoteller af verdens bedste hver gang der uddeles priser, blandt andet på grund af den prisvindende spa og pool område. Hotellet flyder over med luksus med blandt andet 8 verdenskendte restauranter, der også tilbyder kurser i Thai madlavning. Solnedgangen set fra altanen er en oplevelse man aldrig glemmer. Et ophold på Mandarin Oriental er uforglemmeligt.

Banglamphu og Kao San Road

kao san roadSe vores anbefalede hoteller nær Kao San Road – Klik Her

Banglamphu er Bangkok’s historiske centrum, det var her europæiske skibe først lagde til, og det er her skiftende thailandske kongefamilier har boet i det majestætiske og imponerede Grand Palace. I 70’erne blev området ved Chao Praya floden verdenskendt som de rygsækrejsendes foretrukne base i Thailand og Syd-Øst Asien. Det var især den berømte gade Kao San Road som trak og her finder man stadig de billigste guesthouses i hele byen. I dag kæmper de oprindelige guesthouses med luksus boutique hoteller i kampen om at tiltrække mere velbeslåede ryksækrejsende, de såkaldte ‘flashpackers’, men skal man finde et værelse til 30 kr for en nat, ja så kan man stadig det!

Kao San Road dominerer selvfølgelig området, men det er også i Banglamphu at de fleste kendte seværdigheder ligger. I gå afstand finder man kongepaladset Grand Palace, Wat Pho templet, Det Gyldne Bjerg, Amulet Markedet og selvfølgelig Chao Praya floden.

Tæt på Grand Palace ligger Thailand’s ældste universitet Thammasat (Mahalay Thammasat), som var skuepladsen for massakren på Thailandske universitets studerende i 1976. Universitet er berømt i Thailand og har tradition for at være fritænkende og liberalt i et ellers meget fastlåst og traditionelt samfund. Silpakorn kunst universitet ligger også nærmest side om side med Thammasat og de to store universiteter sætter selvfølgelig et stort præg på hele området. Omkring universiteterne og i sidegaderne til Kao San er der derfor et utal af spændende og trendy barer, musiksteder, cafeer og kunstgallerier.

På den måde bliver sammensmeltningen af nyt og gammelt, Thai og udenlandsk, et symbol på netop det der gør Thailand unik. Her møder du Buddistiske munke på morgengang, rige unge Thaier med egen importeret bil, alverdens originaler og ryksækrejsende, studerende og hvem der ellers har forvildet sig til Kao San Road den aften. Kort sagt, så skal det opleves og når også de fleste turist attraktioner ligger her, så er det oplagt at starte turen med et par dage her.

Hoteller – Kao San Road og Banglampoo

Derfor skal du booke med Hotels.com:

Bangkokguide.dk anbefaler at booker dit hotel i Bangkok med Hotels.com. Det gør vi mest af en grund – prisen! Der er mange penge at spare hvis du booker gennem Hotels.com, ofte op til 50-70% på en overnatning. Hotels.com er en international hotel booking service, som det ganske enkelt er dumt ikke at benytte. Sammenlign gerne selv priserne på hotellernes egne sider, men hvis du gerne vil have mest luksus for pengene, så brug dem. Hotels.com er en seriøs og professionel side, som garanterer din booking.

Se alle hoteller nær Kao San Road!

Bangkokguide.dk anbefaler:

Royal Hotel ★★★☆☆
Fremragende værdi for pengene! Royal Hotel er et charmerende ældre 3-stjernet hotel med en glamorøs fortid. Store og komfortable værelser, gå afstand til Grand Palace og Kao San Road, venlig betjening, pletfri rengøring og stor udendørs pool gør Royal Hotel til et rigtig godt valg, hvis du vil bo tæt på Bangkoks seværdigheder og samtidig bo i komfortabelt hotel med masser af charme og historie. Hotellet har restaurant, 24 timers room service og spa og massage.
Book nu med Agoda og spar op til 70%!
De Moc Hotel ★★★☆☆
Med en central placering nær Kao San Road og Grand Palace er De Moc Hotel et godt valg hvis du er ude efter gode faciliteter i et moderne, men gæstfrit hotel med konkurrencedygtige priser. Hotellet ligger ca. 5-10 minutters gang fra Kao San Road og har egen gratis Tuk Tuk til og fra. Hotellet har restaurant, bar, swimming pool med tilhørende poolbar og turist information. De Moc Hotel er et sikker valg hvis du vil bo godt og centralt, tæt ved de fleste turistattraktioner.
Book nu med Hotels.com og spar op til 70%!
Viengtai Hotel ★★★☆☆
Viengtai Hotel Near Khao Sarn har en udendørs pool, et fitnesscenter eller -rum og en børnepool. Trådløs internetadgang er tilgængelig i fællesområder (mod gebyr).
Et rigtig fint mellemklasse hotel med perfekt placering tæt på både turist attraktioner og Kao San Road.

Top 5 Shopping i Bangkok

Bangkok er en oase af shopping muligheder. Thailands hovedstad byder på enestående shopping på markeder og i shopping centre. Der er mange penge at spare på især tøj, elektronik, krydderier og kunst. Bangkok byder blandt andet på Sydøst-Asiens støste shopping center og verdens største marked. Skal du til Bangkok på ferie, så læs videre og se hvor du kan gøre de største kup!

Chatuchak Market (Weekend Marked)

Lidt nord for Bangkok finder du weekend markedet og som navnet antyder er markedet åbent i weekenden. Mere end 2 millioner Thaier besøger hver weekend markedet, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord. Tøj, antikviteter, smykker eller hvad med en hundehvalp eller tropiske fisk? Det kan være svært at finde rundt i de nærmest labyrint agtige gange på markedet, så tag et kort med og planlæg ruten på forhånd. Den nemmeste måde at komme hertil er ved at tage BTS til Mo Chit eller tage MRT til Kamphaengphet.

Pantip Plaza

Skal du bruge en ny computer, en ipod kopi eller de seneste dvd film, så er Pantip Plaza stedet. Denne shopping mall er 5 etager fyldt med elektronik alt fra computere og tilbehør til Ipod kopier og modelfly. Især er Pantip Plaza mest kendt for piratkopier af film, musik og software. For ca. 15 danske kroner får du en dvd.

MBK

MBK er et kæmpe shopping center i 6 etager og var indtil for nylig Sydøst-Asiens største (nu er det Central World et par kilometer længere væk). Gå ikke glip af 4 sal med mobiltelefoner uden abonnement og auktion med særligt heldige telefon numre! MBK har også et fremragende Food Court på 6 sal som du ikke må gå glip af!

Suan Lum Night Market

Nat markedet ved Suan Lum er en institution i Bangkok. Selvom det mest er souvenirs og kopivarer der sælges her er markedet helt sikkert et besøg værd. Der er live musik og masser af gode restauranter i området.

Siam Paragon

Bangkoks absolutte luksus shopping center. Nok det eneste sted i Bangkok du kan købe for eksempel B&O. I kælder etagen findes Siam Sea World. Pas på pengene!

Soi Cowboy

Bangkoks berømte gogo bar gade er opkaldt efter Bangkok legenden ‘Cowboy’, en afro-amerikaner altid iført cowboy hat, der  i begyndelsen af 1970’erne åbnede den første bar her – med kolde øl og letpåkædte barpiger – der servicerede især veteraner fra Vietnam krigen. I dag lever Soi Cowboy i bedste velgående. Gadens ca. 300 meter oplyses af blinkede neon-lys og gadebilledet domineres af japanske mænd i jakkesæt, turister i shorts og sandaler og bar piger med meget lidt tøj på. Pigerne gør deres bedste for at lokke dig ind med tilråb ‘Hellooooo.. handsome man!’, når de da ikke bare bogstaveligt talt forsøger at trække kunder ind i en af de ca. 30 gogo barer der ligger her.

Som man går ned ad Soi’en finder man smukke piger i grupper på en 10-20 eller flere stående foran de fleste af barerne. De er ikke generte, og forsøger ivrigt at lokke de mandlige forbipasserende til at købe dem en drink, eller bare går ind og se showet. Indenfor finder du siddepladser der er arrangeret for at give alle udkig til danseområdet, hvor piger iført minimal beklædning, eller endnu mindre, danser mellem krompolerede stænger, til pulserende beast, mens farvet lys eller stroboskoplys bader deres smidige unge kroppe. Nogle af pigerne er meget akrobatiske. Andre gør kun lidt mere end at svaje i takt til musikken.

Mænd der leder efter erotisk underholdning og smukt, feminint selskab kan finde hvad de søger her – for en pris selvfølgelig. Stemningen er afslappet og venlig – de thailandske gogo barer har ikke meget tilfælles med skumle vestlige stripbarer – her hersker ‘sanuk’. Det er en illusion, men en meget overbevisende illusion, hvor samfundets normer udviskes, et parallel samfund til den virkelige verden, hvor drømmen om kærlighed, sex, status og penge blandes sammen og ofte ikke kan skilles ad. Her kan enhver mand finde en skønhed for natten.

Pigerne tjener penge på at sælge ‘lady drinks’ og så selvfølgelig på de aftaler de laver med kunderne. Baren de arbejder i har ingen indflydelse på hvad der foregår uden for baren.

De mest populære barer omfatter »The Dollhouse”, “Baccara” og “Shark”, men barernes popularitet skifter hurtigt eftersom nye ejere kommer til og pigerne flytter fra den ene til den anden bar. Priserne på øl ligger på omkring 100-130  baht (ca. 20 kr), billigst i de små og knapt så pæne barer, dyrere i de store og pænere barer. ‘Lady drinks’ koster 150-200 baht (25-35 kr.).

Soi Cowboy ligger lige ved Sukhumvit Road mellem Soi Asoke og Soi 23, inden for nem gåafstand fra BTS Asok og MRT Sukhumvit.

Patpong Natmarked

Patpong var engang Bangkoks vildeste ‘red light district’, et levn fra tiden med amerikanske soldater på R&R fra Vietnam krigen. I flere årtier var denne gade i Silom kendt for vilde GoGo barer og ‘ping pong shows’ hvor meget lidt blev overladt til fantasien. I dag er Patpongs stripbarer mest blevet til turistattraktioner for par, som lige skal se krydse dem af på ‘to-see’ listen. Bangkoks egentlige sex industri er for længst rykket væk fra Patpong over til Soi Cowboy og Nana Plaza i Sukhumvit. Nu er gaden mest populær for det store natmarked der ruller ud når solen går ned.

Det er egentlig ikke fordi der er særligt gode shopping muligheder her, de fleste varer er typiske kopivarer og turist souvenirs, men atmosfæren og spændingen kan man ikke udsætte noget på. Især ikke hvis man lige er ankommet til Bangkok og endnu i massivt kulturchok.

Priserne og varernes kvalitet hænger ikke ret godt sammen, så husk at forhandle hårdt og pas på med at lade jer lokke til at se diverse ‘shows’, især dem der foregår på første sal af Gogo barerne. Det er sket før at besøgende har drukket et par øl eller drinks for så at få serveret en regning på flere tusinde baht og der er ikke tale om shows af samme kaliber som i Las Vegas.

Patpong nightmarket ligger på Soi Patpong, en sidegade til Silom road, lige ved siden Sala Daeng BTS station , men enhver taxi chauffør ved hvor det ligger.

Next Page »